PREDSJEDNIK SO BUDVA

Radović: Odbornici u budvanskom parlamentu su pod velikim pritiskom

"Ponavljam da očekujem da se držimo dogovora koji imamo, te da će DPS i OKG ponovo biti preglasani, u suprotnom - pokazaćemo da većinu u SO Budva ima građevinska mafija i da nismo ozbiljna vlast koja radi u korist naroda",
1877 pregleda 0 komentar(a)
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Krsto Radović, Foto: Demokrate

Predsjednik SO Budva i funkcioner Demokrata, Krsto Radović kazao je da mu dešavanja na 27. sjednici SO Budva, njen prekid kod Predloga odluka o stavljanju van snage DUP-ova Petrovac i Bečići, daju za pravo da zaključi da su odbornici SO Budva "pod velikim pritiskom."

"Kao predsjednik Skupštine opštine Budva, želim da javno uputim podršku odbornicima SO Budva da istraju i da ne popuste pod pritiskom. Ovo se posebno odnosi na odbornike vladajuće većine u Budvi od kojih se većina  već javno odredila da će glasati za obaranje kriminalnih i koruptivnih DUP-ova koje je donio OKG u sadejstvu sa građevinskom mafijom, istom onom koja danas pokušava izvršiti pritisak na SO Budva i njene odbornike! Poštovani odbornici, iskreno se nadam da ćemo u jednom ozbiljnom ambijentu, ambijentu tolerancije, slobode mišljenja i javne razmjene argumenata, te afirmacije opšteg, a ne pojedinačnog interesa obaviti naš zadatak da od građevinske mafije zaštitimo naše Bečiće i Petrovac, rekao je Radović.

On je kazao da je poznato da "građevinska mafija i OKG imaju ogromne interese u Bečićima i Petrovcu, koji se mjere stotinama miliona eura, međutim, na nama je da pokažemo da je lokalno predstavničko tijelo i vlast u Budvi, uopšte, nepokolebljiva i nepotkupljiva, te da je opšti interes svih građana Budve i Crne Gore ispred svega za nas."

"Pogotovo je motiv više, da pokažemo cijeloj Crnoj Gori da je razvlašćivanje DPS-a apsolutno neophodno da se ide naprijed i da se to najbolje vidi i dokazuje upravo na primjeru Budve! U tom smislu, nadam se da ćemo ostati jedinstveni i odlučni u namjeri da politički nokautiramo OKG u potpunosti u Budvi da će se svi držati date riječi i dogovora koje smo napravili. Ukoliko, kojim slučajem, ne bude tako, i ako nakon glasanja ovi kriminalni DUP-ovi ostanu na snazi, ili budemo neprincipijelni pa glasamo različito u identičnim tačkama, što je DPS već najavio, ne samo da ćemo širom otvoriti vrata Budve DPS-u ponovo,nego ćemo uraditi jedinu goru stvar od toga, po mom mišljenju, a to je da „opoziciona“ vlast u Budvi zakuca i pomogne sprovođenje kriminalnih zamisli i dokumenata OKG-a i građevinske mafije. Ponavljam da očekujem da se držimo dogovora koji imamo, te da će DPS i OKG ponovo biti preglasani, u suprotnom - pokazaćemo da većinu u SO Budva ima građevinska mafija i da nismo ozbiljna vlast koja radi u korist naroda", zaključio je Radović.