"Zdravo Berane" i Demokrate zadržali mandate: "Opet poražena OKG"

Šćekić je poručio kolegama na nivou Crne Gore da se na primjeru Berana udruže oko jedinstvenog opozicionog kandidata za predsjednika države i time najave definitivni kraj vlasti i DPS-a
380 pregleda 0 komentar(a)
Zdravo Berane štab, Foto: Tufik Softić
Zdravo Berane štab, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 06.03.2018. 21:50h

Ništa se ipak neće promijeniti u Beranama nakon zatvaranja birališta na pet biračkih mjesta u Beranama, na kojima je danas održano ponovljeno glasanje.

Prema zvaničnim rezultatima, koalicija "Zdravo Berane" osvojila je 14 mandata, Demokratskoj Crnoj Gori pripala su četiri mandata, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 17 mandata, kao na prvobitnom glasanju prošlog mjeseca.

Nosilac liste koalicije "Zdravo Berane" i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić obratio se medijima i proglasio pobjedu. On je rekao da je Berane odoljelo kriminalnom miljeu koji je pratio izborni ciklus u Beranama i političkoj korupciji Državne izborne komisije (DIK). Zahvalio se Berancima što su u takvoj atmosferi odoljeli pritiscima i sačuvali opoziciono Berane.

Šćekić je iskoristio obraćanje medijima da poruči kolegama na nivou Crne Gore da se na primjeru Berana udruže oko jedinstvenog opozicionog kandidata za predsjednika države i time najave definitivni kraj vlasti i Demokratske partije socijalista.

Lider Demokrata Aleksa Bečić je kazao da su uspjeli i drugi put sa da odbrane Berane od organizovane kriminalne grupe.

"Pobijedili smo najkukavičkiji pokušaj DPS u istoriji višestranačja da prekroji izbornu volju građana. Pobijedili smo pravno nasilje Državne izborne komisije, ucjene, pritiske, podmetanje, sve antidemokratske elemente koje smo imali prilike da vidimo prethodnih dana, kako u Beranama, tako i na sjednicama DIK-a".

On je poručio da je DPS 4. februara doživio klasični politički udarac u Beranama, a večeras klasični nokaut.

Do 18 sati glasalo je 71 odsto birača.

Kako je kazao predsjednik Opštinske izborne komisije Vladimir Obradović, izlaznost je do sada slična onoj od 4. februara.

Ranije danas, do 16 sati, glasalo je 62 odsto birača.

"Opštinskoj izbornoj komisiji nisu stigli nikakvi pregovori o neregularnostima na biračkim mjestima", kazao je tada Obradović.

Do 12 sati, glasalo je 40,08 odsto birača, a do 10 sati, izlaznost je bila 21 odsto.

Biračka mjesta broj 13 Mašte, 21 Zagorje, 27 Mezgale, 48 Novo Naselje I i 51 Pešca I, otvorena su na vrijeme.

"Biračka mjesta su otvorena u sedam sati i sve protiče u skladu sa zakonom", kazao je ranije Obradović.

Na biračkim mjestima broj 13,21,27 i 51, glasanje se obavlja u prostorijama na kojima su birači sa ovih biračkim mjesta glasali 4. februara.

Iz OIK je saopšteno da se izbori na biračkom mjestu broj 48 Novo Naselje I, održavaju u prostorijama Fudbalskog stadiona, ulica Đačka, umjesto u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", kako se ne bi remetio proces odvijanja nastave.

Državna izborna komisija prihvatila je prošle sedmice prigovore koalicije Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS), i odlučila da izbori budu ponovljeni na pet biračkih mjesta.

Na ovih pet mjesta pravo glasa ima 1.799 građana.

Na izborima 4. februara, koalicija "Zdravo Berane" osvojila je 14 mandata, Demokratska Crna Gora je osvojila četiri, dok je koalicija DPS – SD – BS osvojila 17 mandata.

Biračka mjesta biće zatvorena u 20 sati.

Bonus video: