OPROŠTAJNA POSJETA

Marković sa ambasadorom UAE: Snažnije promovisati investicione potencijale Crne Gore

Sagovornici su se saglasili da je važno kvalitetnije promovisati potencijale Crne Gore i da je Expo 2020 u Dubaiju odlična prilika za to
576 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić
Sa sastanka, Foto: Saša Matić
Ažurirano: 23.10.2019. 11:55h

Ujedinjeni Arapski Emirati snažno doprinose našoj ekonomiji, a brojne su prilike za dalje produbljivanje odličnih bilateralnih odnosa Crne Gore i UAE, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora UAE Abdulsalama Hareba Obaida Al Romaitija.

"Premijer Marković, koji je ambasadora UAE primio u oproštajnu posjetu, podsjetio je da je Crna Gora svoju državnu orjentaciju usmjerila ka EU i NATO, kao i da je Vlada posvećena ekonomskim reformama i poboljšanju kvaliteta života građana. On je saopštio da su brojne prilike za dodatne strane investicije u turizmu, energetici i poljoprivredi i da Vlada značajno ulaže u razvoj infrastrukture na Sjeveru, kako bi taj region, u kojem je 55 odsto ukupnog razvojnog potencijala zemlje, bio privlačniji investitorima", saopšteno je iz Vladinog kabineta.

Sagovornici su se saglasili da je važno kvalitetnije promovisati potencijale Crne Gore i da je Expo 2020 u Dubaiju odlična prilika za to.

Preporučujemo za Vas