Carević ne brine za podršku

„Možda vi nešto više znate, meni je to novo čuti“, odgovorio je Carević na pitanje „Vijesti“
2026 pregleda 0 komentar(a)
“Radovaću se tome”: Krapović i Carević, Foto: Vuk Lajović
“Radovaću se tome”: Krapović i Carević, Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević (Demokratski front) nije upoznat sa tim da njegovi koalicioni partneri namjeravaju da napuste koaliciju: „Ja sam čuo iz medija stav jednog odbornika. To treba da bude zvanično, zasada nemam takvu informaciju. Ako budu, svakako ću se radovati tome stavu“, poručio je Carević, aludirajući na izjavu prethodnika Dragana Krapovića (Demokrate).

Krapović je prije tri dana poručio da je njegov lični stav „da ne može biti u koaliciji sa građevinskom mafijom, niti sa DPS-om“.

On je to rekao nakon završetka sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj je zahvaljujući glasu jednog odbornika DF-a, te uzdržavanjem preostalih odbornika tog političkog saveza, većinski dio vladjauće koalcije Demokarte, URA i Crnogorska, preglasan i nije oboren DUP “Bečići”.

Carević, takođe, nije upoznat, kako je rekao, ni sa tim da je ovakvim postupkom DF, na čijem se čelu nalazi u Budvi, i kršenjem koaliconog dogovora uoči zasjedanja, praktično izgubio povjerenje, kao i podršku većinskog dijela koalicije, - 12 odbornika.

„Možda vi nešto više znate, meni je to novo čuti“, odgovorio je Carević na pitanje „Vijesti“.

Dio vladajuće koalicija (Demokrate, URA i Crnogorska) nije zauzeo stav o tome da li će nastaviti da podržava Carevića, koji trenutno u parlamentu ima podršku samo četiri odbornika DF-a i tri nezavisna.

Bonus video: