Grozdanova: EU nema pozitivan stav o neučešću dijela opozicije u radu Skupštine

„Svaka od država kandidata za ulazak u EU treba da bude tretirana pojedinačno, kako o trenutnom pregovaračkom statusu i dostignućima, tako i o realnoj integracionoj agendi“, kazala je Grozdanova
70 pregleda 0 komentar(a)
Džema Grozdanova, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Džema Grozdanova, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 06.03.2018. 13:05h

Evropska unija (EU) nema pozitivan stav o neučešću dijela opozicije u radu Skupštine Crne Gore, ocijenila je predsjednica Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Bugarske, Džema Grozdanova.

Ona je u razgovoru sa predsjednikom Skupštine, Ivanom Brajovićem kazala da očekuje da Crna Gora bude prva sljedeća članica EU.

„Potrebno je da se nastavi sa sprovođenjem neophodnih reformi, o čemu treba da postoji unutrašnja saglasnost uz učešće najvećeg broja izabranih predstavnika građana“, navela je Grozdanova.

Grozdanova je saopštila da EU nema pozitivan stav o neučešću dijela opozicije u radu Skupštine.

„Svaka od država kandidata za ulazak u EU treba da bude tretirana pojedinačno, kako o trenutnom pregovaračkom statusu i dostignućima, tako i o realnoj integracionoj agendi“, kazala je Grozdanova.

Iz Kabineta predsjednika parlamenta je saopšteno da Bugarska, kao zemlja Zapadnog Balkana i članica EU razumije značaj evropske perspektive Crne Gore i regiona, što predstavlja fokus trenutnog predsjedavanja te zemlje Unijom.

„Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Bugarska njeguju prijateljske odnose i nemaju otvorenih pitanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je intenzivna parlamentarna saradnja dio sveukupnih političkih aktivnosti u interesu zajedničke perspektive dviju država i cijelog regiona.

Brajović je kazao da Crna Gora cijeni dosadašnju prijateljsku podršku Bugarske u evroatlantskim integracijama.

„Snažna diplomatska aktivnost pokazuje da Bugarska kao predsjedavajuća EU cijeni odgovornu vanjsku politiku naše države i zalaganje za ulazak svih država regiona u zajednicu evropskih naroda“, saopštio je Brajović.

Bonus video: