LP punopravni član ALDE evropskog liberalnog saveza

"Delegati Kongresa analizirali su položaj LP u crnogorskoj vladajućoj većini kao i značaj liberalne politike za ubrzane reforme i perspektive članstva Crne Gore u Evropskoj uniji u narednom periodu"
651 pregleda 4 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Andrija Popović, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) primljena je u punopravno članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope, na 40. kongresu te asocijacije koji se danas održava u Atini.

Kako je saopšteno iz LP, to je veliki uspjeh za tu partiju i za Crnu Goru na njenom evropskom putu.

Navodi se da je savez, koji okuplja preko 60 liberalnih stranaka, sedam premijera i 15 vlada država Evrope, prihvatio apsolutnom podrškom zahtjev za članstvo LP u toj moćnoj političkoj asocijaciji.

"Zato ovo jeste priznanje politici koju vodi LP i njeno rukovodstvo i podrška za dalje jačanje liberalizma u Crnoj Gori, koja je danas na Kongresu otvoreno iskazana", kaže se u saopštenju.

Delegacija LP, na čelu sa liderom Andrijom Popovićem, predstavila je u Atini tu stranku koja je već pet godina pridruženi član ALDE, ali i punopravni član Liberalne Internacionale.

"Delegati Kongresa analizirali su položaj LP u crnogorskoj vladajućoj većini kao i značaj liberalne politike za ubrzane reforme i perspektive članstva Crne Gore u Evropskoj uniji u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: