Marković: Odlični odnosi su osnov za jačanje ekonomske saradnje i nove investicije

Premijer je istakao odlične bilateralne odnose između dvije zemlje, uključujući i politički dijalog na visokom nivou, koji je osnov za uspješnu saradnju u svim oblastima
829 pregleda 0 komentar(a)
Marković i Sojlu, Foto: Vlada Crne Gore
Marković i Sojlu, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ministra unutrašnjih poslova Turske Sulejmana Sojlua koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako dalje navode, premijer je istakao odlične bilateralne odnose između dvije zemlje, uključujući i politički dijalog na visokom nivou, koji je osnov za uspješnu saradnju u svim oblastima.

„Crna Gora se odgovorno odnosi prema turskim firmama koje ovdje posluju, cijeneći njihova ulaganja, i na taj način sa svoje strane šaljemo poruku i drugim zemljama da je Crna Gora sigurna investiciona destinacija sa visokim nivoom poslovne sigurnosti“ – kazao je Marković na sastanku, prenose u saopštenju.

Kako dalje kažu, Marković je ukazao da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje i za nove investicije, naročito na u Sjevernom regionu Crne Gore i to u oblastima poljoprivrede, stočarstva, i turizma.

"Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobili novi kvalitet ulaskom Crne Gore u NATO. Ministar je Sojlu posebno pozdravio napredak Crne Gore u evropskoj integraciji, naglasivši da Turska snažno podržava politiku proširenja i da je mjesto Crne Gore u Evropskoj uniji", kaže se u saopštenju.

U toku razgovora razmijenjena su mišljenja i o bezbjednosnim pitanjima na evropskom i širem nivou. Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: