Esper: Crna Gora je najbolji primjer u evroatlantskim integracijama u regionu

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je kazao da je zadovoljan bilateralnim odnosimam, posebno ističući značaj nabavke 67 vojnih vozila američkog “Oshkosha”
897 pregleda 8 komentar(a)
Esper i Bošković u Briselu, Foto: Ministarstvo odbrane
Esper i Bošković u Briselu, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 26.10.2019. 10:00h

Crna Gora danas predstavlja najbolji primjer uspješnosti evroatlantskih integracija u regionu, poručio je juče američki ministar odbrane Mark Esper.

On se tokom dvodnevnog sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO u Briselu sastao sa Predragom Boškovićem, na kojem je pohvalio doprinos crnogorske Vojske u okviru međunarodnih misija i operacija.

Bošković je kazao da je zadovoljan bilateralnim odnosimam, posebno ističući značaj nabavke 67 vojnih vozila američkog “Oshkosha”.

“Nabavka novih vozila ne samo da afirmiše nastojanje Ministarstva da crnogorsku vojsku opremi u skladu sa najvišim standardima, već potvrđuje i našu posvećenost ispunjavanju ključnih NATO ciljeva sposobnosti, kao i adekvatnijem doprinosu sistemu kolektivne bezbjednosti’’, kazao je on.

Govoreći o sastanku ministara, Bošković je istakao da Crna Gora ostaje posvećena zajedničkim naporima saveznica u cilju jačanja odbrane i odvraćanja.

Bonus video: