Obradović: Policija u Beranama dokazala da se diktaturi bliži kraj

Današnje postupanje policije prema Markovićevoj i Rakovićevoj, kazao je on, svjedoči o tome kako i na koji način se sprovode izborni procesi i na šta je sve spreman DPS kada gubi
145 pregleda 36 komentar(a)
Novica Obradović, Foto: Demokrate
Novica Obradović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 06.03.2018. 15:03h

Da je režim ušao u posljednju fazu svoje diktature, nakon koje, neizostavno, slijedi njegovo pucanje po svim šavovima, pokazala je današnja politički motivisana policijska akcija upada u kuću bivše poslanice SNP-a, Danke Marković, i njeno privođenje, zajedno sa njenom partijskom koleginicom i odbornicom Jelenom Raković, kazao je predsjednik beranskog odbora Demokratske Crne Gore, Novica Obradović.

"Demokrate ovo nedjelo najoštrije osuđuju. Represalije, gruba zloupotreba „sile“ je nedemokratski metod djelovanja posljednjeg diktatorskog režima na tlu Evrope. I to sve u danu ponovljenih izbora u Beranama," rekao je Obradović.

Svakome je jasno, smatra on, da se ovo radi po nalogu izbornog štaba DPS-a, u kojem su "svi do jednoga svjesni da i u nezakonito ponovljenom izbornom procesu gube".

Isto tako, tvrdi Obradović, jasno je i da je ova akcija policije na izborni dan, koja je, kako je rekao, u Crnoj Gori postala učestala i gotovo propratni dekor, "sračunata kao pokušaj da se izazivanjem panike smanji izlaznost. No, uzalud."

"Kakvu selektivnu pravdu, koja je uvijek gora od bilo koje nepravde, čine policajci koji su spremni da slijepo slušaju naređenja svojih partijskih šefova, najbolji je dokaz podsjećanje da ni po jednoj prijavi Demokrata i ostalih opozicionih kolega policija nije pravovremeno i profesionalno postupila u slučajevima očiglednog kršenja zakona i udara na izbornu volju građana u prethodnim izbornim ciklusima. Tako, na Cetinju im je trebalo nekoliko sati nakon prijave da uopšte izađu na lice mjesta i uđu u otkupnu stanicu DPSa. Da ne pominjemo besprizorno postupanje organa gonjenja u slučaju repetiranja pištolja u poslanika Demokrata Šaranovića i nasrtaj na odborničke kandidate Demokrata sa Cetinja, kada im je trebalo 5 dana da privedu jednog od dvojice osumnjičenih, a čije ime smo im upravo mi svega nakon dan saopštili" kazao je Obradović.

I današnje postupanje policije prema Markovićevoj i Rakovićevoj, dodaje on, svjedoči o tome kako i na koji način se sprovode izborni procesi i na šta je sve spreman DPS kada gubi.

"Na kraju, pozivamo građane da ne nasijedaju na podvale i da mirno i dostojanstveno, onako kako to priliči Berankama i Berancima, izađu na izbore i olovkom odbrane izbornu pobjedu i već iskazanu volju, koja im se pokušava oteti i na ovaj i slične načine preinačiti" zaključio je Obradović.

Bonus video: