"TUŽNO JE ŠTO NREKIĆ, ČAPUNI I ĐAKONOVIĆ NE ZNAJU ELEMENTARNE PROPISE"

URA Ulcinj: Vlada nije dala saglasnost, spremne krivične prijave protiv čelnika Opštine

"Pitamo javno: kako je moguće da je procjenitelj, izvjesni Andrej Zvicer, mogao utvrditi da je kvadrat zemljišta na toj parceli 450 eura po metru kvadratnom, ako se radi o šumi 5. kategorije na kojoj neće biti gradnje"
2332 pregleda 1 komentar(a)
URA Ulcinj, Foto: GP URA
URA Ulcinj, Foto: GP URA

Opšinski odbor Građanskog pokreta URA Ulcinj saopštio je danas da Vlada Crne Gore na posljednoj sjednici, održanoj u četvrtak, nije dala saglasnost Opštini Ulcinj za prodaju zemljišta u Borovoj šumi, ali je uprkos tome ta tačka stavljena na dnevni red lokalne skupštine koja je zakazana za sjutra.

"S obzirom na to da u Opštini Ulcinj vlada tolika bahatost i neznanje, pa su pomislili da mogu i protiv zakona prodati nešto što je zajednicko dobro svih, na vrijeme ih upozoravamo da to ne čine. Mi smo već pripremili krivične prijave protiv predsjednika Opštine Ljora Nrekića, šefa lokalnog parlamenta Ilira Čapunija i predsjednika Odbora za statut i propise Bojana Đakonovića, koje će se aktivirati odmah ukoliko se desi glasanje o toj tački. Naime, tužno je što oni ne znaju ni elementarne propise, pa ih na vrijeme upozoravamo da još jednom pročitaju Zakon o državnoj svojini prije nego završe na sudu", navodi se u saopštenju URA Ulcinj.

Iz ulcinjske URE su dodali i da je i sama Vlada utvrdila da je cijela stvar vjerovatno sporna, a pozvali su i državnog tužioca Faruka Resulbegovića da se uključi.

"Pitamo javno: kako je moguće da je procjenitelj, izvjesni Andrej Zvicer, mogao utvrditi da je kvadrat zemljišta na toj parceli 450 eura po metru kvadratnom, ako se radi o šumi 5. kategorije na kojoj neće biti gradnje. Na isto pitanje moraće da odgovore i u Ministarstvu finansija koje je navodno zaduženo za zakonsko trošenje državnog novca. Jedno je jasno, ovaj posao je sumnjiv od početka, a ako je neko mislio da se niko neće stručno baviti istim, prevarili su se, kao mnogo puta do sada. Ovo je samo još jedan dokaz da u upravi našeg grada caruju neznanje i oholost! Kao i da je Ulcinj sa ovim ljudima na čelu dotakao istorijski minimum", zaključuje se u saopštenju URA Ulcinj.