URA Rožaje: Nurković podnio ostavku i ostavio višemilionska dugovanja

"Primoranost građana da od svojih skromih socijalnih primanja prave organizaciju za sanaciju puta, najbolje pokazuje rezultate današnje vlasti u Rožajama”, ističe Ljaić
3314 pregleda 1 komentar(a)
Lokalni putevi u lošem stanju, tvrde iz URA, Foto: URA Rožaje
Lokalni putevi u lošem stanju, tvrde iz URA, Foto: URA Rožaje

Ovih dana u Rožajama građani prisustvuju situaciji da se bez imalo odgovornosti podnose ostavke bez valjanih obrazloženja i bez ikakvih posljedica, a primjer tome je i prvi čovjek rožajske opštine koji je podnio ostavku ostavivši za sobom višemilionska dugovanja koja će plaćati građani, saopštio je danas predsjednik rožajskog odbora URA Husein Ljaić.

I dok se, kaže Ljaić, u lokalnoj upravi odigrava pozorišna predstava kojom se nastoji obespravljeni i osiromašeni narod Rožaja zbuniti na terenu socijalno ugroženi građani se samoinicijativno organizuju kako bi sebi obezbijedili put do svojih kuća.

“Mi danas imamo zabrinjavajuću situaciju da se na lokalnim putevima u MZ Plunce i MZ Balotiće građani sami organizuju za održavanje lokalnog puta koji je u katastrofalnom stanju. Primoranost građana da od svojih skromih socijalnih primanja prave organizaciju za sanaciju puta, najbolje pokazuje rezultate današnje vlasti u Rožajama”, ističe Ljaić.

On tvrdi i da je Rožaje postalo mjesto koje se prepoznaje po jednoj zanimljivoj činjenici, a to pravilo važi već nekoliko decenija, samo oni funkcioneri koji pokažu neodgovornost i unište mogućnosti razvoja ove sredine, mogu napredovati u političkoj karijeri.

“Kada su zajednički uspostavili vlast u Rožajama i formirali tzv. pečat jedinstva na planu stvaranja boljih uslova za život građana i kad nemaju nikakvih prepreka od strane opozicije, za koju smatraju da je destruktivna, zar ne bi trebala koalicija BS/DPS/SD da ispuni svoja predizborna obećanja i olakša zivot građana Rožaja?”, pita Ljaić.

On ukazuje da je realna slika njihovog rada sve veće raseljavanje iznevjerenog lokalnog stanovništva.

„URA će nastojati da svojim ukazivanjima na probleme građana skrene pažnju svim odgovornim subjektima da građani nijesu nebitne brojke koje se koriste samo na dan izbora, već da ovaj grad pripada građanima i da oni imaju svoja prava koja su im ugrožena“, zaključuje Ljaić.

Bonus video: