PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

Đukanović kandidat za predsjednika DPS, Marković za zamjenika

Na sjednici utvrđena i lista kandidata za novi sastav Glavnog odbora
6000 pregleda 12 komentar(a)
Milo Đukanović i Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović i Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2019. 21:19h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na večerašnjoj sjednici konstatovalo jednoglasne prijedloge opštinskih organizacija DPS da kandidat za predsjednika stranke bude Milo Đukanović, kao i da kandidat za zamjenika predsjednika bude Duško Marković.

"Na sjednici je utvrđena i lista kandidata za novi sastav Glavnog odbora, za koju je konstatovano da predstavlja najbolju garanciju za buduće izborne i druge političke uspjehe Demokratske partije socijalista. Tokom priprema u susret VIII Kongresu, na sastancima mjesnih i opštinskih odbora Demokratske partije socijalista za članstvo u Glavnom odboru je predloženo više od 1.500 kandidata, respektabilnih ljudskih i profesionalnih referenci, što dodatno potvrđuje da DPS posjeduje ubjedljivo najbolju kadrovsku osnovu za uspješno vođenje državne i politika na lokalnom nivou", saopšteno je iz DPS-a.  

Dodaje se da je Predsjedništvo stranke utvrdilo prijedloge Programa, Statuta i Izvještaja o radu DPS između dva Kongresa.

"Uz ocjenu da su na najbolji način anticipirane potrebe crnogorskog društva, kroz proces daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja. Predsjedništvo je zaključilo da su primjedbe i sugestije na kongresna dokumenta koje su pristigle tokom javne rasprave, potvrda odgovornog i zrelog promišljanja članova i simpatizera DPS Crne Gore, kao i da predstavljaju odlična usmjerenja za još bolje organizovanje partije i kreiranje ukupne politike", saopšteno je.

Dodaje se i da je Predsjedništvo stranke usvojilo Dnevni red, Poslovnik o radu VIII Kongresa i Odluku o broju, strukturi i načinu izbora organa DPS-a.