"Nakon ulaska u NATO, pitanje crkve realno na dnevnom redu"

Predsjednik Crne Gore kazao da nijesu žurili sa otvaranjem tog pitanja, s obzirom da je prije 13 godina država obnovila nezavisnost
4396 pregleda 74 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 31.10.2019. 15:29h

Sa najviših adresa Srpske pravoslavne crkve imamo uvredljiv odnos prema Crnoj Gori kao državi i odnos koji kroz dejstvo filijale SPC u našoj zemlji pokušava da poništava sve vrijednosti savremene Crne Gore, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

Govoreći da li je ovo pravi trenutak da se riješi pitanje crkve, rekao je da nijesu žurili sa otvaranjem tog pitanja, s obzirom da je prije 13 godina država obnovila nezavisnost.

Nakon ulaska u NATO, ovo pitanje je, kako je kazao, "realno na dnevnom redu".

I premijer Vlade Duško Marković nedavno je kazao da će parlamentu dostaviti predlog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ukoliko i pored dijaloga ne obezbijedi saglasnost Mitropolije crnogorsko primorske (MCP).

Marković je tada kazao da Mitropolija i mitropolit Amfilohije ne poštuju zakone i ne žele da prihvate da je Crna Gora nezavisna država.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske su nakon izjave premijera upitali "priprema li se to vlast koja je posljednjih trideset godina doprinijela razaranju i pljački stotina preduzeća, ostavivši desetine hiljada radnika bez hljeba i posla, da opljačka i otme i hramove Crkve Božije da bi stvarala svoju bezbožnu partijsku "crkvu"?.

Bonus video: