Bivši kapiten Albanije u Tuzima: Promovisao svoju fondaciju "Lorik Cana 5"

Cana je dugogodišnji kapiten albanske reprezentacije, koji je u javnosti slovi za sportsku ikonu u Albaniji
5147 pregleda 13 komentar(a)
Đeljošaj i Cana, Foto: Opština Tuzi
Đeljošaj i Cana, Foto: Opština Tuzi

Bivši kapiten reprezentacije Albanije Lorik Cana je sa čelnicima Opštine Tuzi razgovarao o zajedničkim projektima. Cana je danas posjetio Opštinu Tuzi kako bi promovisao svoju fondaciju "Lorik Cana 5". Kako se navodi, razgovarao je sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem, potpredsjednicima Ivanom Ivanajem i Harisom Ramovićem, kao i predsjednikom lokalnog parlamenta Fadiljom Kajošajem.

"Tokom razgovora Đeljošaj je izrazio želju da kroz različite projekte sarađuju sa fondacijom, kako bi pomogli opštini i građanima", navode u Opštini.

Cana je dugogodišnji kapiten albanske reprezentacije, koji je u javnosti slovi za sportsku ikonu u Albaniji. Fudbaler porijeklom sa Kosova golove u reprezentaciji slavio je pokazivanjem istetoviranog dvoglavog orla na lijevom ramenu, a nakon završetka fudbalske karijere imenovan je za ambasadora sporta Albanije.

Tokom prekida utakmice sa Srbijom u Beogradu 2014. godine, Cana je bio jedan od albanskih reprezentativca koji se fizički obračunavao sa navijačem Srbije koji je uletio u teren. On je kasnije kazao da su se on i njegovi saigrači branili od fizičkih napada. Do incidenta je došlo kada se iznad stadiona pojavio dron sa sa zastavom Velike Albanije, nakon čega je došlo do koškanja u kome su albanski reprezentativci preoteli zastavu igračima Srbije.

Bonus video: