URA: Juretića za ministra, Boškoviću penthaus u Njegoševom parku

URA ističe da je još smješnije “iščuđavanje zamjenice ministra i direktorice direktorata, kojoj “nije ni palo na pamet“ da se jedan pravosnažno osuđivani inspektor i drugi protiv kojeg se vodi disciplinski postupak u samom ministarstvu, mogu ponašati na ovakav način“
9157 pregleda 7 komentar(a)
Vladan Juretić, Foto: Vesko Belojević
Vladan Juretić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.11.2019. 14:02h

Video snimak na kome se vidi kako građevinski inspektori Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Zoran Bošković i Vladan Juretić, reketiraju lokalnog biznismena, je slika i prilika trulog, ustajalog i korumpiranog sistema koji Demokratska partija socijalista (DPS) decenijama gradi, a čijim metodama na svim izborima čuva monopol gole sile. To su najsočniji plodovi njihove partijske države i politizovanih institucija, natopljenih korupcijom i osionošću, koji bez imalo stida reketiraju, maltretiraju i kradu sve slojeve stanovništva, pritom brukajući one koji časno rade svoj posao, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

“Ali, šta drugo očekivati, kada takva matrica ponašanja dolazi sa samog vrha: od predsjednika partije i države, koji bez prikazanih metoda i privida moći, ne bi dogurao dalje od (politički) rahmetli Pozitivne. Jedino šta je falilo ovim snimcima, simbolično upriličenim na Noć vještica, jeste ona već čuvena: “Reka’ si da nećeš izbačat’!“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA ističe da je još smješnije “iščuđavanje zamjenice ministra i direktorice direktorata, kojoj “nije ni palo na pamet“ da se jedan pravosnažno osuđivani inspektor i drugi protiv kojeg se vodi disciplinski postupak u samom ministarstvu, mogu ponašati na ovakav način“.

“Građani Podgorice odlično znaju ko je osuđivani građevinski inspektor Vladan Juretić, koji je punu deceniju bio glavni operativac anatemisanog šerifa Miomira Mugoše, za šta je dobio i poklon - stan od Glavnog grada. Isti takav sitni znak pažnje - besplatan stan, za posebne zasluge dobila je i njegova neznavena šefica Rina Ivančević. I moramo se složiti, baš nas jesu zadužili“, ističu iz pokreta URA.

URA pocrtava da bi “da u Crnoj Gori postoji makar malo političke zrelosti, institucija i odgovornosti pred zakonom, bilo očekivano i logično da odgovorna lica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) podnesu ostavke, a da se protiv inspektora podnese krivična prijava“.

“Međutim, imajući u vidu brojna ranija iskustva sa sličnim aferama, a na godišnjicu premijere proslavljenog horora “Koverta“, očekujemo samo da dva inspektora i njihova šefica budu unaprijeđeni, jer sistem koji ih je stvorio - ne vidi ništa pogrešno u načinu njihovog djelovanja. U tom smislu, predlažemo da makar jedan od inspektora bude imenovan za ministra, a da drugom Glavni grad dodijeli penthaus u Njegoševom parku, odakle bi poput sokola osmatrao sva gradilišta vrijedna reketiranja“, zaključili su u pokretu URA.

Bonus video: