Nuhodžić: Počasno državljanstvo dobilo 85, imena tajna

Ministar je objasnio da je to 85 osoba koje su postigle rezultate u naučnom radu, investitorima, umetnicima i stručnjacima koji doprinose afirmaciji kulture, sportistima koji su postigli vrhunske rezultate
2090 pregleda 13 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Boris Pejović
Nuhodžić, Foto: Boris Pejović

Od početka 2015.godine do danas počasno državljanstvo Crne Gore steklo 85 lica, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u Skupštini.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović tražio je u okviru poslaničkih pitanja informaciju ko je dobio počasno državljanstvo.

Ministar je objasnio da je to 85 osoba koje su postigle rezultate u naučnom radu, investitorima, umetnicima i stručnjacima koji doprinose afirmaciji kulture, sportistima koji su postigli vrhunske rezultate.

On je dodao da po zakonu ne može saopštiti imena tih osoba jer, kako je rekao, lične podatke iz registra državljana može da koristi samo MUP, a drugi korisnici samo ako su za to zakonom ovlašćeni.

Ministar je kazao da Agencija za nacionalnu bezbjednost provjeravala sve te osobe, te da među njima nema onih koji su na potjernicama ili ugrožavaju bezbjednost Crne Gore.

Vučurović je izrazio sumnju u tačnost tih podataka, tvrdeći da DPS, čiji je ministar funkcioner, namjerno krije podatke nakon što se saznalo da su mnoge sporne osobe poput Taksina Šinavatre.

Bonus video: