Ivanović DPS-u: Koliko puta prošetate Starom Varoši ili samo proletite vašim skupocjenim automobilima?

"Gradsko pozorište jeste za poštovanje i od velikog je značaja za kulturu, ali je sramotno da ga pominjete, jer više od decenije obećavate kapitalna ulaganja i opet niste uspjeli da ga završite, a kraj mandata je tu"
83 pregleda 1 komentar(a)
Radojica Ivanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Radojica Ivanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.03.2018. 17:50h

Demokratska partija socijalista (DPS) se čupa se sa nekoliko ulaganja u kulturu koju razvlači od mandata do mandata, saopštio je danas Radojica Ivanović, član Odbora Demokrata Glavnog grada, reagujući na saopštenje Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS).

Šta je sa onim što niste uradili i što ne želite da uradite, sagledate i realizujete u dogledno vrijeme? Čime se to ponosite za 30 godina vašeg haranja i ne vladavine? Gradsko pozorište jeste za poštovanje i od velikog je značaja za kulturu, ali je sramotno da ga pominjete, jer više od decenije obećavate kapitalna ulaganja i opet niste uspjeli da ga završite, a kraj mandata je tu. A što se ostalih investicija tiče, nemojte nas zaslepljivati. Vi pitate nas gdje se nalazimo i da li živimo u Podgorici? Vi to pitanje postavite vama i pitanje koliko puta prošetate Starom Varoši ili samo proletite vašim skupocjenim automobilima?", istakao je Ivanović

On je poručio DPS-u Podgorica da se zapita koliko vrednuje kulturna dobra i vrijednosti Podgorice, njenu arhitekturu i njene autentičnosti.

"Zapitajte se kako smo za kratko vrijeme preporodili kulturu u opštinama u kojima vršimo vlast. Kolika su naša konkretna ulaganja i kolika će biti kada mi budemo vlast u Podgorici. Tražite od nas da ulažemo u kulturu za kratko vrijeme od kad postojimo. Međutim, zaboravljate da vi 30 godina postojite sa jednim pozorištem, i nekoliko sajama i manifestacija. Na probleme koje sam naveo niste ništa rekli, makar to, da ćete ih pokušati realizovati. Umjesto toga, odmah ste počeli zaslepljivati građane vašim investicijama koje godinama slušamo. Pored svega, još i želite povjerenje, a prigovarate nama kako pokušavamo da iskamčimo koji glas. Upravo vi ste ti koji ga godinama iskamčujete neistinama i plasirate ista obećanja i ulaganja za svake izbore.Mi ne želimo vašom kulturom da pravimo razdor među građanima, i da ih stalno podsjećamo na podjele", kazao je Ivanović.

Po njegovim riječima, cillj Demokrata nije da kulturu zloupotrebljavaju u političke svrhe, da prave od kulture neistinu ( kič ).

"Za nas kultura nije investicija od koje će pojedinci profitirati. Nije ni sredstvo pomoću kojeg će se zapošljavati politički podobni građani. Mi želimo i hoćemo da Podgoricu vratimo njenim građanima, da se ne osjećaju u njoj tuđima nego svoji na svome.Demokrate će vratiti kulturu i umjetnost u svaki dio grada, a svojim djelovanjem, poštenim i iskrenim radom borićemo se za svaki glas. Za Podgoricu koja će biti centar kulture i umjetnosti. Tako što ćemo zadobiti povjerenja građana, ne plasirajući vec plasirano, nego nakon pobjede na lokalnim izborima, baviti se konkretnim ulaganjima u kulturu i pružiti građanima vidne rezultate", zaključio je Ivanović.

Bonus video: