Ženska politička mreža: Hrabro nastavljamo sa radom na promjeni i primjeni propisa

Na događaju je, kako je saopšteno, bilo prisutno više od 300 predstavnika/ca vlada i ženskih organizacija iz 56 zemalja Evrope i Centralne Azije
803 pregleda 2 komentar(a)
Jonica i Ćatović u Ženevi, Foto: Ženska politička mreža
Jonica i Ćatović u Ženevi, Foto: Ženska politička mreža

Delegacija Ženske političke mreže učestvovala je na prestižnom međunarodnom skupu u Palati Ujedinjenih nacija u Ženevi, koji je bio posvećen obilježavanje 25. godišnjice usvajanja Pekinške deklaracije i platforme za djelovanje u cilju podsticaja rodne ravnopravnosti, saopšteno je iz te organizacije.

U delegaciji Ženske političke mreže su Maja Ćatović, Snežana Jonica, Jelica Janičić i Marija Blagojević.

Na događaju je, kako je saopšteno, bilo prisutno više od 300 predstavnika/ca vlada i ženskih organizacija iz 56 zemalja Evrope i Centralne Azije, koji su zaključili da, uprkos ostvarenom napretku, još postoji mnogo izazova i prepreka na putu ostvarenja ravnopravnosti.

Predstavnica Ženske političke mreže Maja Ćatović saopštila je da nakon 25 godina od usvajanja Pekinške deklaracije, Crna Gora ubrzala korake na putu ka ostvarenju potpune ravnopravnosti, ali mora još brže krenuti do ostvarenja tog svog cilja.

Ona je istakla da “Ženska politička mreža, koju čine ujedinjene političarke iz opozicije i vlasti, svakodnevno radi na zacrtanim ciljevima, čiji je rezultat već vidljiv.”

“Mi u Ženskoj političkoj mreži uporno i hrabro nastavljamo sa radom na promjeni i primjeni propisa, koji mogu suštinski poboljšati kvalitet života naših građana i građanki”, dodala je Snežana Jonica.

Bonus video: