"Princip regate jedini je ispravan princip vrednovanja napretka svake države prema EU"

Darmanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, rekao da je zadovoljan saradnjom parlamenata posebno ukazavši na značaj aktivnosti i djelovanja parlamentarnih grupa prijateljstava Crne Gore i Bugarske
131 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Cveta Karajančeva, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Cveta Karajančeva, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 04.04.2018. 11:27h

Princip regate jedini je ispravan princip vrednovanja napretka svake države prema Evropskoj uniju (EU), ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog šefa diplomatije Srđana Darmanovića i predsjednice Narodne skupštine Bugarske Cvete Karajančeve.

Darmanović, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Bugarskoj, razgovarao je danas sa Karajančevom.

Darmanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, rekao da je zadovoljan saradnjom parlamenata posebno ukazavši na značaj aktivnosti i djelovanja parlamentarnih grupa prijateljstava Crne Gore i Bugarske.

"Zahvalio je za ekspertsku podršku bugarskom parlamentu u evropskim integracijama i pohvalio njegovu istaknutu ulogu tokom predsjedavanja EU", kaže se u saopštenju.

Darmanović je, navodi se, rekao da očekuje da će bugarski parlamentarci podržati Crnu Goru i u posljednjoj fazi pridruživanja Crne Gore EU, ko što je to učinio i u završnici euroatlantskog integracionog procesa.

Karajančeva je kazala da su posjete Darmanovića i nedavno predsjednika Skupštine Ivana Brajovića potvrda odličnih odnosa dvije države i da će se parlamentarnom saradnjom u narednom periodu pružiti puni doprinos daljem razvoju sveukupnih odnosa.

Ona je ocijenila je da je jedini ispravan pristup vrednovanja napretka svake države prema EU princip regate i istakla da će Crna Gora imati punu podršku Bugarske u dostizanju članstva u EU.

Bonus video: