Vuksanović Stanković: Građani Tivta da sami odluče o sudbini aerodroma

"Tražimo vašu podršku da zajedno stanemo na put otuđenju aerodroma", kazala je predsjednica SDP-a tokom posjete Tivtu
2462 pregleda 4 komentar(a)
Vuksanović Stanković u posjeti Opštini Tivat, Foto: SDP
Vuksanović Stanković u posjeti Opštini Tivat, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) nikada nije ćutala kada je trebalo braniti dobra Crne Gore od njihovih rasprodaja i štetnih privatizacija, pa neće ni sada, kazala je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković u Tivtu, govoreći o pitanju budućnosti Aerodroma tivat.

To pitanje je, kako je saopšteno iz SDP-a, jedno od ključnih koje su građani apostrofirali tokom posjete Vuksanović Stanković u okviru kampanje "Crna Gora u pokretu".

"Dok je SDP bio u vlasti, bilo je mnogo pokušaja od strane DPS da se otuđe aerodromi kao jedan od ključnih resursa ove države. Nikada u tome nijesu uspjeli, jer smo im uvijek stavljali do znanja da ni po koju cijenu nećemo dozvoliti rasprodaju aerodroma, koja suštinski znači da se novac građana i ogroman profit ove kompanije sliva u džepove privilegovanih", izjavila je predsjednica SDP.

"Vidimo da su krenuli u rasprodaju aerodroma, a da niko vas građane Tivta o tome ništa nije pitao. Oni će sklapati milionske poslove i rasprodavati aerodrome, oni će uz to otimati i vašu zemlju i misle da vi o tome treba da ćutite. SDP nikada nije ćutao kada je trebalo braniti dobra ove zemlje od njihovih rasprodaja i štetnih privatizacija, pa neće ni sada. Prije dvije godine pokrenuli smo peticiju da se vi građani Tivta pitate o vašem aerodromu i prikupili veliki broj vaših potpisa. Nastavljamo sa tom akcijom i tražimo vašu podršku da zajedno stanemo na put otuđenju aerodroma. Tražimo pravo da se građani Tivta pitaju i sami odluče o sudbini aerodroma", rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je, kako je saopšteno, podsjetila i na "poklanjanje miliona eura poreskog novca vlasnicima Porto Montenegra od strane lokalne vlasti".

"Dok naši penzioneri primaju mizerne penzije, dok nam je minimalna zarada najmanja u regionu, dok nam ljekari i omladina odlaze, a prosvjetari žive od ispodprosječnih plata, naša vlast poklanja bogatašima milione eura našeg novca. Nemamo ništa protiv da se grade rizorti kao što je Porto Montenegro, ali imamo da se vlasniku oprašta dug na ime komunalija od skoro šest miliona eura. Umjesto da se tim novcem finansiraju novi vrtići,škole,domovi zdravlja, saobraćajnice vi, građani Tivta, ste odlukom naše vlasti taj vaš novac dali investitorima multimilionerima", istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je, kako se zaključuje u saopštenju, takođe podsjetila na neispunjena obećanja o izgradnji stanova za bivše radnike "Arsenala", kao i na valorizaciju objekta vojne kasarne u Lepetanima.

Bonus video: