Darmanović: Crna Gora, kao najmlađa članica NATO, cijeni saradnju sa Korejom

Informisao je sagovornika o rezultatima Crne Gore u procesu evropske integracije, pri čemu je naglasio da nema cjelovite Evrope bez Zapadnog Balkana
714 pregleda 0 komentar(a)
Darmanović sa ambasadorom Koreje, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Darmanović sa ambasadorom Koreje, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Koreje Čoe Hjong-čana, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Darmanović je ukazao na značaj intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou, te naglasio važnost snaženja ekonomske saradnje. Šef crnogorske diplomatije je kazao da je Republika Koreja blizak partner NATO, te da Crna Gora, kao najmlađa članica Alijanse cijeni saradnju na planu bezbjednosti.

Informisao je sagovornika o rezultatima Crne Gore u procesu evropske integracije, pri čemu je naglasio da nema cjelovite Evrope bez Zapadnog Balkana.

Ambasador Hjong-čan je ocijenio da bi potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji doprinijelo jačanju privrednih veza dvije zemlje, prvenstveno kroz privlačenje korejskih investicija. Naglasio je da je njihov interes stabilan Zapadni Balkan i ekonomski razvoj, kao i jačanje globalne pozicije ovog regiona.

U tom kontekstu, predložio je da se u narednom periodu razmotre modaliteti za unapređenje saradnje u oblastima energetike, saobraćaja, turizma i obrazovanja.

Tokom sastanka, pohvaljena je dosadašnja razvojna pomoć Republike Koreje, kao i saradnja na multilateralnom planu. Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi, kao i na globalnoj sceni.

Bonus video: