Gogić spreman da pomogne partiji sličnoj SNP-u

Lider SNP-a kaže da kolega iz Pljevalja ne dolazi na sjednice Glavnog odbora dvije godine
3616 pregleda 9 komentar(a)
Radoman Gogić, Foto: Arhiva Vijesti
Radoman Gogić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.11.2019. 09:59h

“Stanje u partiji i pljevaljskom odboru je redovno, pitajte kolegu gdje ide,” rekao je “Vijestima” lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Dugogodišnji član te partije iz Pljevalja i njen osnivač Radoman Gogić podnio je ostavku, a nekoliko dana prije njega mjesto šefa pljevaljskog odbora napustio je Rajko Palibrk.

Na pitanje da li Gogić sa bivšom koleginicom Snežanom Jonicom formira novu partiju kao što se spekuliše, lider SNP kaže da on ne dolazi na sjednice Glavnog odbora dvije godine i da je zbog takvih kolega taj partijski organ blokiran: “Pitajte njega gdje će da ide”, rekao je Joković.

Snežana Jonica i Vladimir Joković
Snežana Jonica i Vladimir Joković(Foto: Boris Pejović)

Gogić je rekao “Vijestima” da je “suštinski u duši ostavku podnio još na kongresu partije”.

"U međuvremenu sam čekao da vidim hoće li ta partija nešto učiniti, a kada sam vidio da od toga nema ništa, onda sam ovih dana i formalizovao“, rekao je Gogić.

Na pitanje da li je ostavku podnio kako bi pristupio partiji koju navodno planira da osnuje dugogodišnja poslanica SNP-a Snežana Jonica, Gogić je kazao da o tome ni sa kim nije razgovarao. Na dodatno pitanje da li bi pristupio partiji koju bi osnovala Jonica, Gogić je odgovorio „o tom potom“.

„O tome me nemojte dalje pitati. Da li ću ili neću to je stvar nekih drugih procjena kao što su programski ciljevi. Ja ne bih da lutam programski. Ja sam jednom bio u jednom programu i nemam namjeru da ga mijenjam“, rekao je.

Kaže i da ne namjerava politički da se penzioniše, ali ni da ima neku funkciju u nekoj partiji.

„Ne bih se politički penzionisao. Bio bih možda od pomoći nekome, ali nekakve funkcije nositi neću. Negdje, u nekom programu koji je sličan ovome u kojem sam bio, bio bih spreman nekome da pomognem“, rekao je Gogić.

Prije nekoliko dana i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije u Pljevljima Rajko Palibrk podnio je ostavku na tu funkciju. On je to učinio na sjednici Opštinskog odbora prethodne sedmice kojoj su prisustvovali čelnici SNP-a.

Za predsjednika Opštinskog odbora SNP-a u Pljevljima Palibrk je izabran krajem aprila prošle godine. On je juče “Vijestima” rekao da je ostavku podnio iz ličnih razloga.

“I dalje ostajem član Socijalističke narodne partije i odbornik SNP-a u lokalnom parlamentu“, rekao je Palibrk.

On je kazao da ne namjerava da ide u partiju koju navodno treba da osnuje Snežana Jonica, bivša poslanica Socijalističke narodne partije.

„Ne pada mi na pamet da napuštam SNP u kojoj sam bio od njenog osnivanja i da prelazim u neku drugu partiju“, rekao je Palibrk.

Bonus video: