Janović: Samozvani stručnjaci bi da me vrate u bazen

Ministri odgovaraju na pitanja poslanika
7651 pregleda 28 komentar(a)
Janović danas  u Skupštini
Janović danas u Skupštini

Ministar sporta Nikola Janović kazao je da mladi razmišljaju o odlasku iz Crne Gore, između ostalog, zbog nepovjerenja u političare. On je kazao da se u javnosti zloupotrebljavaju rezultati istraživanja javnog mnjenja kako bi se Crna Gora predstavila kao zemlja koju mladi napuštaju.

“Rezultati istraživanja Vestminsterske fondacije pokazuju veliko nepovjerenje mladih prema političarima, a kao rezultat tog nepovjerenja javlja se razmišljanje o potencijalnom odlasku. Međutim, nigdje se ne govori o trajnom odlasku i iseljavanju. Prije će biti o obrazovnoj i radnoj mobilnosti mladih. To ne smijemo doživljavati kao trajni odlazak“, kazao je Janović odgovarajući na pitanje poslanice Demokratskog fronta (DF) Ljiljane Đurašković koja je ocjenila da 70 odsto mladih želi da napusti Crnu Goru.

Komentarišući ocjene djela javnosti o radu njegovom ministarstvu, Janović je kazao da se „samozvani stručnjaci opšte prakse“ obračunavaju se tako što tvrde da je po struci sportista. Navodeći da Vlada radi sa mladima i ulaže u njihove projekte, on je kazao da je pozvan da govori o riješavanju problema „sve i da nije ministar“.

„To valjda podrazumijeva da ja treba da se vratim u bazen i da živim pod vodom i svako nekoliko dana izađem na površinu uzmem vazduh i da je to neki moj opseg kretanja. Da se ne bavim mnogo ozbilnijim temama jer su oni bogom dani za to. Pozivam ih da mi izađu na crtu kad hoće, samo neka prvo izaberu temu“, kazao je Janović.

Đurašković je kazala da se u Crnoj Gori ne radi sa mladima, navodeći da se stanovi po povlašćenim uslovima dijele funkcionerima a ne mladim bračnim parovima. Ona je kazala da 14 hiljada studenata iz Crne Gore studira u inostranstvu i ne žele da se vrate.

Bonus video: