Joković: Formiraće se nove partije kao paravan na izborima, ako se opozicija odluči na bojkot

"Mnoge partije DPS formira pred izbore jer imaju u svim partijama one koji rade za njihove interese", rekao je predsjednik SNP-a
4166 pregleda 8 komentar(a)
Joković na pres konferenciji, Foto: Samir Kajošević
Joković na pres konferenciji, Foto: Samir Kajošević
Ažurirano: 05.11.2019. 20:09h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da se protiv njegove partije bore oni koji su protiv jedinstva opozicije.

On je rekao da je nakon kongresa konsolidovana stranka.

"Napadaju nas oni koji još ne mogu da prihvate rezultate kongresa. Oni kojima ne odgovara sto se zalažemo za jedinstvo opozicije. Nikada rukovodstvo partije nije bilo jedinstvenije. Nemamo ni riječ nesuglsice, iako je u početku bilo teško, jer su neki htjeli dvovlašće", kazao je on na konferenciji za novinare.

On je rekao da ce obilaziti sve opštinske odbore, navodeći da je sve veći broj novih članova i onih koji se vraćaju u partiju.

"Ovaj sadašnji SNP je onaj iskonski, narodni, u koji su ljudi imali povjerenje. Imamo ozbiljnu odgovornost da tako nastavimo", rekao je Joković.

On je kazao da SNP ne podržava Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornih zakona, navodeći da je veći dio opozicije van odbora.

Kazao je da izborni proces nema perspektive ako ne bude tehničke vlade. "Ona je jedini garant da se izbori održe na fer način", kazao je on.

On je kazao da je odluka Danijele Pavićević i Srđana Milića da prekinu bojkot donijeta bez konsultacija sa partijom.

Kazao je i da oni ne učestvuju u radu partije i ne predstavljaju je u Skupštini.

"Lakše nam je jer su prekršili svoju odluku koju su donijeli kad je Milić bio predsjednik. Oni ne predstavljaju partiju u parlamentu", kazao je on.

Komentarišući odluku Radomama Gogića da napusti SNP, on je rekao da se sada javljaju samo oni koji nisu odavno u partiji.

Joković je rekao da će se narednih dana formirati nove partije koje treba da budu paravan na izborima, ukoliko se ostatak opozicije odluči na bojkot.

"Mnoge partije DPS formira pred izbore jer imaju u svim partijama one koji rade za njihove interese. Sjetite se Draga Đurovića u Nikšiću", rekao je Joković.

On je rekao da savez "Da svako ima" funkcioniše i da to nije predizborna koalicija. Rekao je da će SNP odlučiti kako će nastupiti na izborima, jer se zalaže za široku opozicionu listu.

Bonus video: