DF traži spomenik Pavlu Đurišiću u Beranama

"Bilo bi baš u duhu sjećanja na atifašističke tekovine da u Opštini Berane podignu spomenik Pavlu Đurišiću pa onda da pratimo kako će Vlada i Duško Marković reagovati“, kazao je Aleksić
9230 pregleda 141 komentar(a)
Želi spomenik četničkom vojvodi, Foto: Filip Roganović
Želi spomenik četničkom vojvodi, Foto: Filip Roganović

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Budimir Aleksić pozvao je gradonačelnika berana Dragoslava Šćekića da u tom gradu podigne spomenik četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću. On je tokom sjednice parlamenta kazao da postoje sponzori koji bi podržali takvu inicijativu.

„Pozivam Šćekića da Opština i sponzori kojih ima, podignu spomenik Đurišiću koji je bio pripadnik antifašističkih formacija Draže Mihajlovića koga je odlikovao Šarl De Gol i američki predsjednik truman 1948. za doprinos antifašističkoj borbi. Bilo bi baš u duhu sjećanja na atifašističke tekovine da u Opštini Berane podignu spomenik Pavlu Đurišiću pa onda da pratimo kako će Vlada i Duško Marković reagovati“, kazao je Aleksić.

On je pitao ministra kulture Aleksandra Bogdanovića zbog čega ministarstvo ne uklanja spomenik Jusufu Čeljaju, koji je kao komdant balista prevodio jedinicu „Skenderbeg“ koja je počinila ratne zločine u Velici. Na Bogdanovićevu konstataciju da je za to nadležna lokalna samouprava, Aleksić je rekao da u Crnoj Gori postoje dvostruki aršini „jedni za Srbe, drugi za Albannce“

„Oni se tamo hvale, i finansijer i njegovi rođaci, da država ne smije A da im kaže tim povodom. Vele-mi smo zaslužni za nezavisnu Crnu Goru. Neko može da radi šta god hoće, a neko ni po zakonu“, kazao je Aleksić.

Bonus video: