SDP Cetinje: Za dječija igrališta opredijeliti 20.000, a za laptopove za osnovce 30.000 eura

"Očekujemo da će navedena sredstva biti planirana u budzetu za 2020. godinu i da ćemo time pokazati punu odgovornost prema buducim generacijama", kazali su iz Odborničkog kluba SDP Cetinje
710 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Cetinje (Ilustracija), Foto: Savo Prelević

Kako je u pripremi budžet Prijestonice za 2020. godinu Socijaldemokratska partije (SDP) je danas Prijestonici Cetinje podnijela inicijativu da se u budžetu predvide sredstva za aktivnosti od značaja za djecu i mlade, saopšteno je danas iz Odborničkog kluba SDP Cetinje.

"Naime, smatramo da dobru praksu izgradnje dječijih igrališta treba nastaviti i za ovu namjenu opredijeliti najmanje 20.000 eura u 2020. godini. Na taj način se stvaraju uslovi za izgradnju dječijih igrališta i na drugim lokacijama u gradu, kao i na seoskom području u skladu sa potrebama. Inicijativom je zahtijevano i da se budžetom za 2020. godinu planira nabavka laptopova za sve učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja Cetinja", navodi se u saopštenju Odborničkog kluba SDP Cetinje.

Oni vjeruju da nije potrebno isticati koliko bi ova aktivnost bila važna za dalje osnaživanje ovih mladih ljudi, njihovo informatičko opismenjavanje i dalje obrazovanje.

"Za ovu namjenu je neophodno opredijeliti 30.000. Očekujemo da će navedena sredstva biti planirana u budzetu za 2020. godinu i da ćemo time pokazati punu odgovornost prema buducim generacijama", kazali su iz Odborničkog kluba SDP Cetinje.

Bonus video: