SDP podnio Predlog za referendum o budućnosti Aerodroma Tivat

"Posebno zabrinjava namjera Vlade da kroz predloženi koncesioni aranžman oduzme Opštini Tivat pripadajuće zemljište koje koristi Aerodrom Tivat, pa smatramo nedopustivim da se jedan takav čin oduzimanja imovine građanima Tivta realizuje bez njihovog znanja i mimo njihove volje"
1259 pregleda 4 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) Bernarda Moškov i Ivo Marić u Skupštini opštine (SO) Tivat su u skladu sa statutarnim odredbama u ime pet odsto građana ovog grada, podnijeli su Predlog za raspisivanje opštinskog referenduma o budućnosti tivatskog aerodroma, saopšteno je iz SDP.

"SDP je prikupio više od 1.000 potpisa građana Tivta u okviru kampanje "Odbranimo Aerodrom Tivat" sa ciljem da o najvažnijem resursu grada odlučuju njegovi građani, a ne da ovo pitanje bude predmet unutarkoalicionih kalkulacija i raznih trgovina iza leđa Tivćana", navodi se u saopštenju SDP koje potpisuje Mirko Stanić, član Predsjedništva SDP.

U saopštenju se dodaje da su se građani Tivta, stotine porodica, odrekle svog zemljišta ili ga prodale po niskim cijenama da bi se izgradio aerodrom koji predstavlja put u svijet za Boku i dolaznu kapiju za stotine hiljada turista koji posjete našu zemlju svake godine.

"Posebno zabrinjava namjera Vlade da kroz predloženi koncesioni aranžman oduzme Opštini Tivat pripadajuće zemljište koje koristi Aerodrom Tivat, pa smatramo nedopustivim da se jedan takav čin oduzimanja imovine građanima Tivta realizuje bez njihovog znanja i mimo njihove volje. Jasno je da elementarno demokratsko i političko pravilo nalaže da se ovako krupna pitanja za građane jedne opštine, koje čak podrazumijeva lišavanje Opštine Tivat imovinskih prava na ogromnom zemljišnom području, mogu realizovati jedino uz prethodno izjašnjavanje građana", piše u saopštenju SDP.

Iz te partije navode da su uvjereni da za ovu inicijativu referendumskog izjašnjavanja imaju punu podršku građana Tivta.

"Stoga tražimo da lokalna vlast izađe u susret njihovoj ubjedljivo većinskoj volji da se izjasne o krupnom pitanju budućnosti njihovog aerodroma", zaključuje se u saopštenju SDP.

Bonus video: