Đukanović: Formiranje prelazne vlade, pa produženje mandata radnoj grupi

"Ako se prihvati naš predlog, onda bi DF bio dio ovog dogovora, a ako toga nema, onda još jednom pozivamo opoziciju da napusti radnu grupu", navodi poslanik DF-a
1952 pregleda 5 komentar(a)
MIlutin Đukanović, Foto: Savo Prelević
MIlutin Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2019. 18:14h

Demokratski front (DF) će glasati za Odluku kojom se produžava mandat radnoj grupi za izborne reforme, ali, kako je saopštio poslanik DF-a Milutin Đukanović, u tom političkom savezu traže da se prethodno donese Odluka kojom se odmah formira prelazna vlada, u skladu sa Sporazumom koji su potpisali opozicioni poslanici.

"Vijesti" su prethodno objavile da će Skupština će produžiti rok za izborne reforme.

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo je do 15. novembra da završi posao na izbornim reformama, ali do sada nije usaglašen nijedan predlog zakona.

"Ako se prihvati naš predlog, onda bi DF bio dio ovog dogovora, a ako toga nema, onda još jednom pozivamo opoziciju da napusti radnu grupu", navodi Đukanović.

Dodaje kako se u DF-u nadaju da "neki u opoziciji nijesu zaboravili da su im DF i ostali u opoziciji najbliži".

"Jedino što bi rušilo činjenicu da smo najbliži je da eventualno postoji tajni dogovor između DPS i Demokrata od ljetos - da nema tehničke vlade. A ako nema tajnog dogovora DPS i Demokrata, i preuzetih obaveza Demokrata prema DPS-u, onda ih pozivamo da napuste radnu grupu i idu sa nama na proteste", saopštio je Đukanović.

Bonus video: