Rudović o slučaju profesorice Milošević: Ima novca za stanove, ali ne i za ljude koji čine kičmu društva

Rudović je kazao da se Miloševićeva hrani svaki treći dan jer iz svog džepa plaća održavanje filozofske Olimpijade, koja je prošle godine u Baru okupila đake i profesore iz preko 50 zemalja
6563 pregleda 2 komentar(a)
Rudović, Foto: Luka Zeković
Rudović, Foto: Luka Zeković

Nezavisni poslanik Nedjeljko Rudović je govoreći o profesorici filozofije Jasminki Milošević koja zbog otplaćivanja kredita prima 47 eura mjesečno, ocijenio da ima novca za stanove, ali ne i za ljude koji "čine kičmu društva".

"Obraćam se vama zato što sam 13. juna poslao zahtjev, shodno članu 50 Poslovnika Skupštine ministru prosvjete Damiru Šehoviću sa pitanjima koja se, između ostalog, tiču i slučaja Jasminke Milošević, koja je kao što smo čuli prije nekoliko dana, na sramotu svih nas u situaciji da sebi ne može da obezbijedi hranu i koja gladuje", obratio se Rudović predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

Rudović je kazao da se Miloševićeva hrani svaki treći dan jer iz svog džepa plaća održavanje filozofske Olimpijade, koja je prošle godine u Baru okupila đake i profesore iz preko 50 zemalja.

"Vjerujem da nema ko ne zna da zbog kredita koji je podigla zbog održavanja Olimpijade, gospođa Milošević prima 47 eura mjesečno i nalazi se u stanju ugrožene fizičke egzistencije. Gospodine Brajoviću, mislite li da ste u ime svih nas dužni da zatražite hitne korake da se sačuva dostojanstvo profesorice Milošević i svih prosvjetnih radnika koji pošteno rade svoj posao", kazao je Rudović.

Brajović je odgovorio da treba sačekati da se dobiju sve informacije, navodeći da su svi zatečeni tvrdnjama Miloševićeve.

"Kad dobijem sve informacije, možemo reagovati. Pošto je to bila profesorica i mom djetetu, znam da je riječ o dobrom prosvjetnom radniku", rekao je Brajović.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović je kazao da je dobio pouzdanu informaciju, da je razlog što Miloševićeva nije dobila obećanu podršku za organizaciju Olimpijade, jer se filozofska Olimpijada održavala u hotelu "Princess", koji je u vlasništvu Duška Kneževića, a koji je u međuvremenu ušao u rat sa DPS-om.

Bonus video: