"NALAZIM SE VAN ZEMLJE"

Bečić: Providan i komičan rijaliti sijamskih blizanaca iz DPS i DF

"Rad Veselina Veljovića je bez greške, Aco Đukanović je uzoran magistar pravnih nauka na Univerzitetu Crne Gore (UCG), a priču o mom magistraskom radu evo dvije godine komično oživljavaju svakih nekoliko mjeseci, kad god treba pokušati skrenuti pažnju sa afera koja drmaju vlast i kad god im stignu istraživanja koja pokazuju da DPS pada, a Demokrate rastu, što se desilo i prije nekoliko dana kada im je stigla informacija da su Demokrate porasle za 5,2% u odnosu na prošli mjesec", istakao je Bečić
10305 pregleda 56 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.11.2019. 17:21h

Nalazim se van zemlje, nemam niti namjeru, niti vremena da se bavim rijaliti programima, ali ono što je jasno jeste da kontinurano oživljavanje priče o mom magistarskom radu je par ekselans politički proces, odnosno zaista jedan providan i komičan rijaliti program koji osmišljavaju i relaizuju sijamski blizanci iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratskog fronta (DF) koji su podsjećanja radi i započeli ovu namještaljku, saopštio je danas predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Senat Univerziteta Crne Gore jednoglasno je danas usvojio izvještaj Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarskog rada Bečića u kojem stoji da Bečićev rad nije autentičan.

"Rad Veselina Veljovića je bez greške, Aco Đukanović je uzoran magistar pravnih nauka na Univerzitetu Crne Gore (UCG), a priču o mom magistraskom radu evo dvije godine komično oživljavaju svakih nekoliko mjeseci, kad god treba pokušati skrenuti pažnju sa afera koja drmaju vlast i kad god im stignu istraživanja koja pokazuju da DPS pada, a Demokrate rastu, što se desilo i prije nekoliko dana kada im je stigla informacija da su Demokrate porasle za 5,2% u odnosu na prošli mjesec", istakao je Bečić.

On je dodao da se prvo UCG nije dopao prošlogodišnji zaključak Vijeća Ekonomskog fakulteta da nijesu konstatovane bilo kakve nepravilnosti ni prilikom kontrole rada, ni odbrane rada, zatim rezultat grupe eminentnih profesora koja je javno saopštila da nema govora o plagijatu.

"Nakon toga UCG se nije dopao ni izvještaj neustavne i nezakonite privatne komisije koju su oni formirali, pa su krenuli da mijenjaju "neposlušne" članove komisije tragajući za onima koji će napisati ono što njihovi šefovi traže da pročitaju. Zaista, što je mnogo, mnogo je, pa i od poslednjeg diktatorskog režima u Evropi, od kog smo navikli sve, pa i da nam atakuje na živote. Za sve ovo vrijeme, ni u jednom izvještaju, pa ni u ovim DPS privatnim izvještajima, nije naveden ni jedan propis države Crne Gore koji sam povrijedio, jer dobro znaju da je rad urađen u skaldu sa svim propisima koji su važili u vrijeme kada je nastao. Takođe, ističem da smo prije godinu dana pokrenuli sudske sporove pred Upravnim i Ustavnim sudom kojima smo utužili UCG, odnosno osporili sve pravne radnje koje su sprovodili u politički montiranom procesu protiv mene. Zanimljivo da pomenuti sudovi ni pored više urgencija, nakon godinu dana nijesu odlučili u ovom slučaju, svjesni da su osporena akta Univerziteta nezakonita i neustavna, već slučaj drže u fioci, kako bi ovaj nezakoniti i neustavni rijaliti mogao da traje", rekao je Bečić.

On je poručio da nema namjeru da se više bavim ovim rijalitijem, jer su ciljevi jasni.

"Tačka je stavljena, a sve dalje što urade za mene ima značaj kao lanski snijeg. Neka svaki novi akt ili izvještaj ponesu i potpale kamin magistru pravnih nauka na UCG, gospodinu Acu Đukanoviću. Više se ovom cirkusijadom i raznim filijalama DPS- a nemam namjeru baviti, a zaista mi je drago što nijesam, niti ću ikada biti u društvu Veljovića i Aca Đukanovića čiji radovi su za "čistu desetku", zaključio je Bečić.

Preporučujemo za Vas