Jovović: Korumpirana vlast pred izbore najavljuje novi pritisak na zaposlene

“Pitanje dana je kada će početi javno fizičko kažnjavanje političkih protivnika. Svuda oko nas su simboli bahatosti političara na vlasti"
1289 pregleda 5 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Demos
Igor Jovović, Foto: Demos

U napadu na predsjednika OO Crnogorske Tivat Gorana Božovića, korumpirani funkcioneri u ime Opštine Tivat građanima kroz saopštenje poručuju da platu treba da prima samo onaj koji žmuri na nepočinstva koja obavlja korumpirana vlast- ocijenio je juće OO Demosa u Tivtu.

Proteklih dana Crnogorska i gradonačenik Tivta Siniša Kusovac (DPS) ratovali su saopštenjima. Opoziciona partija koju sada vodili Božović inače, bivši funkcioner Opštine Tivat koji je lani javno napustio DPS zbog nezadovoljstva načinom na koji je tadašnji predsjednik OO DPS Siniša Kusovac vodio i partiju i grad na čijem je čelu, optužila je gradonačečnika za niz nezakonitih zapošljavanja u lokalnoj samoupravi i netranspartentmo trošenje budžetskih sredstava, navodeći više konkretnih primjera za takve svoje tvrdnje. Kusovac sa druge strane, nije odgovorio na konkretne prozivke, već je priču okrenuo na lično diskvalifikovanje Božoviča, optužujući ga pored ostaloga, da kritikuje Opštinu iako je, kao bivši njen fukcioner, još na njenom platnom spisku na što po zakonu ima pravo godinu dana nakon odlaska sa funkcije.

“Objavili su doslovce da “nije etički primati platu i kritikovati vlast” i samim tim ugrozili slobodu mišljenja svih zaposlenih u javnoj administraciji. Izgleda da su u DPS-u shvatili i priznali da je toliko puno tajnih snimaka na osnovu kojih je svakome jasno šta rade, da bi opstali na vlasti. Znajući kakvo nezadovoljstvo vlada među građanima, a za primjer onima koji se drznu da postupaju po savjesti i pravično poput Božovića i napuste DPS, počeli su u saopštenjima da navode kako platu treba da primi samo onaj koji ne kritikuje korupciju u vlasti.”- ocijenio je juče predsjednik OO Demosa Tivta Igor Jovović.

On se zapitao kao to da, ako je Božović navodno neodgovorno obavljao svoj posao kako to tvrdi Kusovac, “predsjednici Opštine nisu godinama imali primjedbe na njegov ra”.

“Da li ovim navodima potvrđujete ličnu neodgovornost? Ako je Božović bio neodgovoran, kako to da Vam se suprotstavio kada ste oprostili 5,6 miliona našeg novca tajkunima, novca kojim su mogla biti izgrađena dva vrtića za male Tivćane. Ovo je još jedan dokaz da u našoj zemlji vladaju političari koji vode plemensku politiku. Tu dominira ritual žrtvovanja svih onih koji misle i rade drugačije. Svako ko je protiv vladajućih političara, biće žrtvovan tako što će ostati bez posla, bez zdravstvenog i penzijskog osiguranja.”- saopštio je Jovović smatrajući to nedopustivim postupanjem i sigurnim putem ka produbljivanju starih i kreiranju novih podjela u društvu.

“Pitanje dana je kada će početi javno fizičko kažnjavanje političkih protivnika. Svuda oko nas su simboli bahatosti političara na vlasti. Našu državu i građane napali su neodgovorni, bahati i primitivni političari. Ti političari nas dijele i sukobljavaju, dok oni nastavljaju da rade u interesu korumpiranog predsjednika i uskog kruga njegovih ljudi", smatra Jovović poručujući da nam je umjesto očuvanja takvog sistema, “potreban širok dogovor za sprovođenje programa za izgradnju pravednog društva.”

Bonus video: