PREDSTAVLJENI CILJEVI

Osnovano Udruženje parking servisa Crne Gore: Zajedno do bolje usluge za građane

Inicijator formiranja udruženja, direktor PST Slaviša Ognjanović je kao najvažniju aktivnost istakao saradnju na unapređenju racionalnog korišćenja postojećih resursa
843 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PST Tivat
Sa sastanka, Foto: PST Tivat

Udruženje parking servisa Crne Gore, čiji članovi su resorna preduzeća iz Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Budve, Herceg Novog, Ulcinja i Tivta, formirano je danas u Tivtu, na inicijativu kompanije Parking servis Tivat.

Asocijacija je formirana na okruglom stolu "Inicijativa za osnivanje Udruženja parking servisa Crne Gore", na kojem su predstavljeni i ciljevi udruženja: poboljšanje uslova za pružanje usluga parkiranja građanima, primjena tehničko-tehnoloških dostignuća u tim oblastima i unapređenje međusobne saradnje članova.

"Udruženje će se baviti i unapređenjem saradnje sa drugim organizacijama na državnom i međunarodnom nivou u sektoru za komunalne djelatnosti, saobraćaja i bezbjednosti. Asocijacija će se zalagati za efikasan sistem parkiranja te upućivati predloge nadležnim organima u pitanjima bitnim za funkcionisanje pomenutog sistema, kao i mišljenja o nacrtima zakona iz resorne oblasti", navodi se u saopštenju Parking servisa Tivat (PST).

Inicijator formiranja udruženja, direktor PST Slaviša Ognjanović je kao najvažniju aktivnost istakao saradnju na unapređenju racionalnog korišćenja postojećih resursa.

"To je i adekvatno upravljanje povjerenim poslovima, ulaganje u infrastrukturu u cilju poboljšanja usluga, iniciranje izmjena zakona i drugih propisa radi unaprjeđenja ove oblasti, te pružanje pomoći članovima Udruženja u obavljanju poslova i u stručnom usavršavanju", dodao je Ognjanović.

Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, poželio je uspješan rad Udruženju, u formalno-pravnom uobličavanju već postojeće saradnje, uz želju da istraju u svojim ciljevima.

"Samo strukovna udruženja mogu ostvaritivati bolje rezulatate i na adekvatan način odgovoriti svim izazovima u budućnosti. Među njima je najvažniji usavršavanje sistema i dovođenje na moderan i tehnološki zavidan nivo i samim tim poboljšanje usluge građanima", podvukao je Kusovac.