Još dvoje odbornika prekršilo zakon

Moškov, Brguljan i Rašković Perojević glasali za smjenu Jokića, iako su u tom momentu bili u konfliktu interesa
2387 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od ranijih sjednica SO Kotor, Foto: Siniša Luković
Sa jedne od ranijih sjednica SO Kotor, Foto: Siniša Luković

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su odbornici Skupštine opštine Kotor Neđeljko Moškov (DPS) i Goran Brguljan (SDP) prekršili Zakon o sprečavanju korupcije jer su istovremeno obavljali i druge funkcije.

Odbornik DPS-a je istovremeno bio direktor JU Resusrni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“, dok je odbornik SDP-a bio izvršni direktor u kotorskoj kompaniji „Paparon“.

Po Zakonu, oboje su morali u roku od 30 dana da podnesu ostavke na jednu od funkcija. S obzirom da to nisu uradili, prijete im kazne do 2.000 eura.

Moškov, protiv koga je postupak pokrenut po prijavi kotorskog odbora Demokrata, tvrdi da nije kriv jer, po njemu, odbornik nije javna funkcija po Zakonu o lokalnoj samoupravi, kao i da nije podredio privatni interes javnom i na taj način izazvao sukob interesa.

Brguljan se uopšte nije izjašnjavao u postupku koji je Agencija protiv njega pokrenula po službenoj dužnosti.

Agencija je nedavno utvrdila da je istu odredbu Zakona prekršila i odbornica DPS-a u SO Kotor Vjera Rašković Perojević, koja je paralelno sa tom bila i na mjestu direktorice JPU „Radost“.

“Vijesti” su krajem juna pisale da su Mošković i Rašković Perojević u konfliktu interesa.

Sve troje odbornika protiv kojih je postupke sprovela Agencija su 24. aprila glasali za smjenu tadašnjeg gradonačelnika Kotora Vladimira Jokića (Demokrate), iako su u u tom momentu kršili Zakon jer su bili u konfliktu interesa.

Agencija je juče objavila i odluku da je direktor tivatskog “Vodovoda i kanalizacije” Alen Krivokapić prekršio Zakon, ali time što nije u svom imovinskom kartonu dostavio tačne i potpune podatke.

U odluci se navodi da je propustio da prijavi preko 20.000 kvadrata zemljišta u blizini Cetinja.

Na usmenoj raspravi je kazao da nije prijavio ovu imovinu “iz razloga čistog previda”.

Bonus video: