Đukanović: Svi ste upoznati sa scenarijom koji se spremao za Crnu Goru

Đukanović je poručio i da je uvjeeen da Evrospka unija (EU) ne smije sebi dozvoliti ponavljanje grešaka iz prošlosti, kao i da se mora snažnije zalagati za rješavanje problema izvan njenih granica
71 pregleda 23 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.04.2018. 17:41h

Vjekovno preplitanje velikih globalnih sila na Balkanu prijeti da ugrozi države na Balkanu, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na otvaranju Konferencije "U susret Samitu EU – Zapadni Balkan", koju organizuje DPS zajedno sa Partijom evropskih socijalista (PES).

"Svi ste upoznati sa scenarijom koji se spremao za Crnu Goru upravo iz tih centara potpomognutih unutrašnjim antidržavnim elementima, koji su bili protiv crnogorske državnosti. Pored toga uspjeli smo da formiramo stabilnu vladu", rekao je Đukanović i dodao da, u momentu kada se taj sastanak zakazivao, nije ni pomišljao da će ga dočekati kao kandidat za predsjednika države.

"Ali ko se bavi politikom toliko dugo kao ja, mora računati na nepredvidive okolnosti", kazao je on.

Đukanović je poručio i da je uvjeeen da Evrospka unija (EU) ne smije sebi dozvoliti ponavljanje grešaka iz prošlosti, kao i da se mora snažnije zalagati za rješavanje problema izvan njenih granica.

Predsjednik PES, Sergej Stanišev kazao je da je pogrešno to što je predsjednik Evropske komisije (EK) Žan Klod Junker na početku svog mandata kazao da u njegovom trajanju neće biti proširenja EU.

"Bez Balkana proces proširenja nije dovršen. Pridruživanje EU nije samo neki formalni proces već težak proces koji zahtjeva obostrane napore i konkretna rješenja", rekao je Stanišev.

Bonus video: