Marković: Nijesam čitao izvještaj EK, ali je generalno pozitivan

“Pa kad pročitam, onda ću vam reći. Nemam toliko širok pristup kao što imate vi o detaljima u dokumentu koji još nisam imao prilike da vidim,” kazao je Marković
8039 pregleda 10 komentar(a)
Marković danas u KCCG, Foto: Vlada CG/Twitter
Marković danas u KCCG, Foto: Vlada CG/Twitter
Ažurirano: 15.11.2019. 19:04h

Premijer Duško Marković kazao je danas da, iako nije imao prilike da vidi radni dokument Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24, da je on “generalno pozitivan”.

“Ja sam odgovoran čovjek i odgovoran predstavnik vlasti u Crnoj Gori. Ne želim da komentarišem dokument koji još nije zvanično prezentovan. Kao što ste rekli, on će danas biti objavljen i imaćemo rezultate koji će taj dokument sadržavati. Ono što je sigurno u ovom trenutku, mogu reći, da je izvještaj gerealno pozitivan, da on bilježi ozbiljne napretke u procesu pregovora ali da u tom izvještaju, kao i u prethodnom, nas Evropska komisija upozorava na neke slabosti, nedostatke na kojima moramo raditi”, kazao je Marković poslije otvaranja rekonsturisanog Odjeljenja intenzivne njege Instituta za bolesti djece.

"Vijesti" su objavile da je Evropska komisija u radnom dokumentu, između ostalog, konstatovala da policija nije bila dovoljno proaktivna u borbi protiv šverca cigareta, da se trećim mandatom predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i predsjednika sudova prekršen Ustav, da nema istraga za nezakonito bogaćenje..

Novinarima je kazao da će predstavnici Vlade povodom radnog dokumenta EK danas imati konferenciju za novinare.

Povezani članci

15. Novembar 2019.

Brine ih Medenica, šverc i bogaćenje funkcionera

“Nema non papera o obustavljanju pregovora. Crna Gora nastavlja snažnije negi ikada pregovarački proces. Razumijemo evropski proces, ali Crna Gora nepovratno je svoj nacionalni kurs usmjerila prema EU I taj kurs ćemo ostvariti,” istakao je on.

Na pitanje da li pomenute djelove prepoznaje kao ključne probleme, premijer je poručio:

“Pa kad pročitam, onda ću vam reći. Nemam toliko širok pristup kao što imate vi o detaljima u dokumentu koji još nisam imao prilike da vidim,” kazao je on.

Premijer Crne Gore Duško Marković, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković i američka ambasadorka Džudi Rajnake danas su ozvaničili početak rekonstruisanog odjeljenja intenzivne njege Instituta za bolesti djece.

Bonus video: