Jočić: Izvještaj MANS-a je još jedan napad NATO službi na DF

Jočićeva je napomenula da su poslali i preko 700 dokumenata i odgovorili na 96 mejlova, kao i da računi za medijsko oglašavanje koje su poslali ipravdavaju preko 50 odsto ukupnih troškova, a da se u MANS-ovom izvještaju evidentira samo 17 odsto
54 pregleda 0 komentar(a)
Žene DF, performans, Marina Jočić, Foto: Savo Prelević
Žene DF, performans, Marina Jočić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2018. 10:29h

Ponašanje i izvještavanje MANS-a o pravdanju troškova Nove srpske demokratije (Demokratskog fronta) za izbornu kampanju za parlamentarne izbore 2016. godine, doživljavamo kao direktni i niski napad na našu političku organizacije, kazala je poslanica Demokratskog fronta (DF) Marina Jočić.

Ona je reagovala na istraživanje MANS-a u kojems e navodi da ni godinu i po dana nakon izbora troškovi izborne kampanje ostaju enigma za građane.

"Ucjene i pritisci od strane mafijaškog režima na našu stranku nisu i neće dati rezultata, pa neće ni zlonamjerni odnos Vanje Ćalović i MANS-a, koji ima vrlo jasan kontinuitet sa istim takvim pokušajima Specijalnog policijskog tima, Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za sprečavanje korupcije čiji je Vanja Ćalović član savjeta i drugih režimskih organa. Posle skoro dvije godine najdetaljnijeg mogućeg češljanja finansijske dokumentacije od strane ovih institucija, koje nisu uspjele da diskredituju naše poslovanje, kao poslednji pokušaj glavnih nalogodavaca ovakvog pritiska na NSD i DF javlja se MANS, sa zahtjevom da sve naše administrativne kapacitete stavimo u funkciju njihovih želja, kao da nemamo sopstvenih obaveza i problema u neprestanoj borbi koju vodimo sa režimom kroz razne vrste montiranih sudskih procesa koji su nam nametnuti", kazala je Jočić.

Poslanica DF-a je kazala da su u tom političkom savezu ispoštovali većinu molbi, u mjeri u kojoj su mogli, a da to ne ugrozi redovno poslovanje njihove administracije.

Jočićeva je napomenula da su poslali i preko 700 dokumenata i odgovorili na 96 mejlova, kao i da računi za medijsko oglašavanje koje su poslali ipravdavaju preko 50 odsto ukupnih troškova, a da se u MANS-ovom izvještaju evidentira samo 17 odsto.

"U izvještaju DRI, koji je u skladu sa zakonom jedini ovlašćen da detaljno kontroliše našu dokumentaciju, troškovi su u potpunosti opravdani (100%) i naše finansijsko poslovanje je ocijenjeno pozitivno. Uz to čitava Crna Gora zna da nam je ASK nezakonito blokirala sredstva u iznosu od 345 hiljada evra, koja su nam pripala po osnovu izbornog rezultata, a koja su nam uplaćena tek nakon pravosnažne odluke suda. Niko nas ne može ubjediti da je MANS u ovako zlonamjernom izvještaju slučajno zaboravio da ih prikaže na prihodnoj strani, već je Vanja Ćalović kao član savjeta ASK željela da prikrije kriminalne radnje te organizacije i zaštiti njenog direktora Radonjića, od krivične odgovornosti kako bi njih dvoje mogli da nastave da vode jalove verbalne duele na savjetu koje odgovaraju samo njima", kazala je poslanica DF-a.

Prema njenom mišljenju, "Vanja Ćalović i MANS pokušavaju da zauzmu poziciju koja im ni po čemu ne pripada, da DF-u drže lekcije o poštenju i moralu".

"Zapravo kroz ovakve i slične izvještaje ona za potrebe poslodavaca želi da dovede u istu ravan kriminalozovani režim koji je opljačkao građane Crne Gore sa opozicionim strankama koje su žrtve torture i progona ne samo od strane aktuelne crnogorske vlasti nego i ambasada koje finansiraju ove aktivnosti Ćalovićke. Ovakvim radnjama MANS želi, uz pomoć sebi sličnih, da kreira opozicionu scenu tako što će pokušati da unište DF i NSD, a podignu u opoziciji one koji odgovaraju ambasadi koja stoji u pozadini MANS-a i ovakvih akcija. Nije teško uočiti da se korijeni ovakvog ponašanja mogu rekonstuisati kroz rane radove osnivača MANSA i drugih perjanica NVO sektora, koje je krajem devedesetih organizovala, finanasirala i okupila ta ista ambasada kako bi servisirali potrebe Mila Đukanović u tom periodu koje su za krajnji cilj imale razbijanje zajedničke države Srbije i Crne Gore. Ovaj izvještaj doživljavamo i shvatamo samo kao još jedan napad bezbjedonosnih službi NATO-a na DF, posebno ciljajući Novu srpsku demokratiju, kao jedinog javno legitimisanog političkog parlamentarnog predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori i otvorenog protivnika učlanjenja Crne Gore u NATO", kazala je Jočić.

Bonus video: