"ZNAČAJNA ULOGA"

Delegacija Bošnjačke stranke na Kongresu EPP: BS doprinosi stabilnosti i evropskoj perspektivi

Predstavnici BS razgovarali su sa Paulom Rangelom, potpredsjednikom EPP i Domagojem Ivan Miloševićem, predsjednikom Odbora za evropske poslove u Saboru Hrvatske
735 pregleda 1 komentar(a)
Nurković i Mustafić sa Rangelom, Foto: BS
Nurković i Mustafić sa Rangelom, Foto: BS
Ažurirano: 21.11.2019. 11:20h

Delegacija Bošnjačke stranke. koju predvode potpredsjednik Osman Nurković i politički direktor Suljo Mustafić, učestvuje u radu Kongresa Evropske narodne partije (EPP) koji se održava 20. i 21. novembra u Zagrebu.

“Uloga Bošnjačke stranke kao prozapadne i proevropske partije značajna je za političku scenu Crne Gore i doprinosi njenoj stabilnosti, jačanju institucija, regionalnoj saradnji i ukupnoj evropskoj perspektivi regiona”, navode iz partije.

Predstavnici BS razgovarali su sa Paulom Rangelom, potpredsjednikom EPP i Domagojem Ivan Miloševićem, predsjednikom Odbora za evropske poslove u Saboru Hrvatske .

“Strateško opredjeljenje za građansku državu i multietničke vrijednosti bile su značajne preporuke za članstvo u ovoj najbrojnijoj političkoj alijansi u Evropskom Parlamentu”, rečeno je predstavnicima BS.

Najavljena je kontinuirana potpora politici proširenja EU prema regionu, kao i jačanju evropskih vrijednosti, kroz podršku osnaživanje privrednih i infrastrkturnih projekata koje jačaju ekonomije i bolje povezuju zemlje regiona .

Na marginama Kongresa u Zagrebu predstsvnici BS razgovarali su i sa Šefikom Džaferovićem, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik BS i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurkovic susreo se i sa svojim hrvatskim kolegom Olegom Butkovićem i tom prilikom dogovorena je posjeta ministra Butkovića Podgorici.

Preporučujemo za Vas