Marković: Važno je da pokažemo kapacitet, snagu i posvećenost reformama

Marković je rekao da trajni fokus u pregovaračkom procesu, ostaje na korpusu vladavine prava, ali ne manja pažnja i energija treba da budu usmjerene na ispunjavanje završnih mjerila i preporuka iz ovogodišnjeg Izvještaja za Crnu Goru i u ostalim oblastima pregovora
476 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora će nastaviti intenzivno da radi na ispunjavanju svoje evropske agende i preuzetih zadataka i aktivnosti u cilju što kvalitetnijeg ispunjenja reformskih procesa u svim oblastima, zaključeno je danas na Kolegijumu za pregovore, kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

"Važno je da pokažemo kapacitet, snagu i posvećenost reformama. Razumijemo evropski kontekst i njihovu potrebu unutrašnje konsolidacije, ali naša evropska agenda neće i ne može imati alternativu", rekao je Marković, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

On je dodao da trajni fokus u pregovaračkom procesu, ostaje na korpusu vladavine prava, ali ne manja pažnja i energija treba da budu usmjerene na ispunjavanje završnih mjerila i preporuka iz ovogodišnjeg Izvještaja za Crnu Goru i u ostalim oblastima pregovora.

U saopštenju se navodi da je pozdravljeno ispunjavanje zaključaka Kolegijuma o novom, dinamičnijem i transparentnijem načinu rada.

"U tom kontekstu, ukazano je na objavljivanje zapisnika sa sastanaka radnih grupa i intenzivniju komunikaciju sa predstavnicima civilnog sektora. Na sjednici je dogovoreno i da se do kraja godine pripremi Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, streteški dokument koji će, sagledavajući dinimačano i kontinuirano unapređenje evropskog zakonodavstva, dati okvir za djelovanje na planu evropskih integracija naše države", navodi se u saopštenju.

Bonus video: