Udruženje mladih za saradnju i razvoj Istočne Evrope u posjeti mladima URA-e

Na radionici koju su danas organizovali iz Foruma mladih URA prisutnima se obratio i lider te partije Dritan Abazović i predstavnik Koalicije za održivi razvoj Aleksandar Dragićević
647 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: URA
Sa sastanka, Foto: URA

Predstavnici udruženja Mreža mladih za saradnju i razvoj Istočne Evrope CDN (Operation and development network) borave u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori a na poziv predstavnika mladih Građanskog pokreta URA, saopšteno je danas iz Foruma mladih URA-e.

Predstavnici CDN-a danas su organizovali zajedničke radionice u saradnji sa mladima URE na kojima su razgovarali o pitanjima zaštite životne sredine, devastacije prirodnog blaga Crne Gore, problemima održivog razvoja i planiranja i problemima sa gradnjom mHe u Crnoj Gori.

„Zadovoljstvo je što smo ugostili predstavnike CDN-a koji će naredna dva dana biti naši gosti. Govoroćemo o temama zelene politike i razmotriti našu dalju saradnju, koju ćemo, siguran sam u narednom periodu unaprijediti i dalje razvijati“, saopštio je predsjednik Foruma mladih URA-e Milan Đaković.

Na radionici koju su danas organizovali iz Foruma mladih URA prisutnima se obratio i lider te partije Dritan Abazović i predstavnik Koalicije za održivi razvoj Aleksandar Dragićević.

Predstavnici CDN-a i Foruma mladih URE će poslije današnjih radionica na teme zelene politike tokom sjutrašnjeg dana izaći na teren i vidjeti crne ekološke tačke u Crnoj Gori koji predstavljaju pravu sliku devastacije prirodnog blaga.

Iz Foruma mladih URA su kazali da će sjutra posjetiti Kolašin i Taru, na terenu se upoznati sa problemima ali i održati performans ispred Ministarstva ekonomije.

Bonus video: