SLUČAJ "RAMADA"

Miranović: Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Brajovića zbog lažnog svjedočenja

"Nakon što je direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je novcem Direkcije za željeznice platio skup SD u hotelu "Ramada" i tako oštetio državni budžet za oko 950 eura, bilo bi za očekivati da Brajović snosi odgovornost zbog lažnog svjedočenja"
103 pregleda 6 komentar(a)
Lazar Miranović, Foto: URA
Lazar Miranović, Foto: URA
Ažurirano: 04.03.2018. 20:10h

Kada je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Crne Gore Ivan Brajović juče omladini Socijaldemokrata kazao da nijesu samo ''izvršioci'', već i ''stvaraoci'', valjalo bi da je pojasnio da li je mislio na izvršioce poput direktora Direkcije za željeznicu Nebojšu Obradovića a sebe na stvaraoca, kazao je danas Lazar Miranović član Građanskog pokreta URA.

"Kada je omladini svoje stranke kazao da se ne plaše odgovornosti jer je u njihovim umovima i rukama budućnost Crne Gore, valjda im kao uzora nije htio predstaviti sebe, svoju odgovornost, svoj um i svoje ruke koje su uzimale novac iz džepova građana Crne Gore”, istiće Miranović.

Miranović poručuje da bi Tužilaštvo trebalo da podigne optužnicu protiv Brajovića zbog lažnog svjedočenja u slučaju “Ramada".

"Nakon što je direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je novcem Direkcije za željeznice platio skup SD u hotelu "Ramada" i tako oštetio državni budžet za oko 950 eura, bilo bi za očekivati da Brajović snosi odgovornost zbog lažnog svjedočenja. Njegovo svjedočenje 'da mu ne pada na pamet da skupove njegove partije plaćaju državni organi' se u sudskom postupku pokazala kao neistinito, jer je nesumnjivo utvrđeno i pravosnažno potvrđeno upravo suprotno", naglasio je Miranović.

Dodaje da je zastiđe to što je prvi čovjek parlamenta, najvažnijeg zakonodavnog doma u svim demokratskim zemljama, u našoj zemlji Ivan Brajović.

"Kada je na čelu parlamenta u jednoj zemlji čovjek koji lažno svjedoči na sudu, otima novac građana za plaćanje svojih stranačkih skupova, može li se takva zemlja iole nazvati demokratskom i zemljom vladavine prava? Može li takav čovjek imati moralnu težinu da bilo šta poruči mladim i novim generacijama?", zakljućio je Miranović.

Bivši poslanik Mladen Bojanić ranije je pozvao Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Brajovića i još šest svjedoka u slučaju "Ramada" zbog lažnog svjedočenja.