Opozicija napustila sjednicu Skupštine Glavnog grada

Predsjednik odborničkog kluba Demokrata Vladimir Čađenović u ime opozicije saopštio je da napuštaju sjednicu, jer nije udovoljeno njihovom zahtjevu da se današnje zasjedanje odloži
1702 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Glavni grad
Sa sjednice, Foto: Glavni grad

Opozicija u Glavnom gradu napustila je današnje zasjedanje Skupštine, jer im odgovori na odbornička pitanja nijesu dostavljeni pismeno.

Na dnevnom redu današnje sjednice su odgovori na odbornička pitanja, a predsjednik odborničkog kluba Demokrata Vladimir Čađenović u ime opozicije saopštio je da napuštaju sjednicu, jer nije udovoljeno njihovom zahtjevu da se današnje zasjedanje odloži.

On je pojasnio da je opozicija tražila odlaganje, dok se ne usaglasi poslovnik, odnosno unese odredba da odgovore dobijaju pismeno uoči sjednice.

"Mi dostavljamo pitanja pismeno, 15 dana prije sjednice. Odgovori nam se daju usmeno. Jednostavno tražimo da budemo ravnopravni, odbornička pitanja postavljamo u ime građana. Nije sporan broj pitanja", kazao je Čađenović.

Istakao je da odgovore i za današnju sjednicu traže da im dostave pismeno.

Prethodno je tokom sjednice, odbornik Demokratskog fronta Miodrag Bešović istakao da nijesu dobili odgovore na pitanja. Kako je pojasnio planirano je da im odgovori budu saopšteni usmeno, što je problematično, jer ne mogu na vrijeme da reaguju i upute eventualne dodatne sugestije ili pitanja.

Nakon konsultacija i pauze, Čađenović je saopštio da napuštaju sjednicu, jer nije udovoljeno njihovom zahtjevu.

Predsjednik odborničkog kluba Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić istakao je da opozicija šest mjeseci nije dala nijedan konkretan predlog prilikom izrade poslovnika. "Ovako godinama funkcioniše državni parlament", kazao je Anđušić.

Istakao je da DPS ne prihvata da funkcioniše ovako, na principima ucjene opozicije, od sjednice do sjednice.

"Nije prvi put da su politički razlozi su za bojkot".

Bonus video: