Knežević večeras objavljuje cijeli snimak "Koverte"

Knežević je još ranije najavio da snimak u cjelini objaviti pred Kongres Demokratske partije socijalista
31384 pregleda 42 komentar(a)
Sa snimka, Foto: Screenshot
Sa snimka, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.11.2019. 08:42h

Biznismen Duško Knežević najavio je da će večeras u 22 sata na svom Instagram nalogu objaviti kompletan snimak "Koverte" sa aktuelnim generalnim sekretarom predsjednika Crne Gore i bivšim gradonačelnikom Podgorice, Slavoljubom Stijepovićem.

Knežević je još ranije najavio da će to učiniti pred Kongres Demokratske partije socijalista (DPS), koji će se održati u subotu, 30. novembra.

"Pošto je (glavni specijalni tužilac Milivoje) Katnić rekao da je stručnjak za digitalni marketing, rekao je da je isječen dio snimka, da se vidi samo kako ovaj uzima pare, prije toga i poslije toga nema, tako da ću priuštiti Katniću da vidi cio snimak od početka do kraja. Međutim, pominju se neke velike stvari tamo, tako da neka se češu", rekao je Knežević tada, odgovarajući na pitanje da li će u susret Kongresu DPS objaviti nove kompromitujuće dokaze protiv pojedinih visokih državnih funkcionera.

Stijepović je pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca putem pomaganja, nakon što je javnost imala prilike da vidi snimak kako uzima kovertu od Kneževića i stavlja je u džep. Knežević je tada potvrdio da je snimak sačinjen u njegovoj kući i kazao da je dao 97.500 eura za DPS. Na snimku se vidi kako daje koverat Stijepoviću, koji ga uzima, ljubi Kneževića i pokušava da stavlja kovertu u unutrašnji džep sakoa.

Agencija za sprečavanje korupcije prekršajno je kaznila DPS sa 20.000 eura zbog nezakonitog finansiranja i naložila povraćaj u budžet 47.500 eura, koliko je utvrdila da je bila Kneževićeva “donacija”. Za isti iznos pokrenuta je istraga protiv Stijepovića, koja je još otvorena.

Stijepović je trenutno član Predsjedništva, Glavnog odbora i Savjeta DPS.

Bonus video: