Demokrate: Za DPS je opstrukcija sve što je suprotno krađi

Iz Demokratske Crne Gore ističu da nikakvih dogovora i pregovora "sa onima koji kradu nije bilo, niti će biti, jer bi to značio dogovor da se krade manje"
1074 pregleda 2 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Za Demokratsku partiju socijalista (DPS) je opstrukcija sve što je suprotno krađi, kazali su iz Demokratske Crne Gore, u reagovanju na ranije saopštenje Kluba poslanika DPS.

"Pritisnuti pod teretom reformskih rješenja Demokrata, ogoljeni i razotkriveni pred cjelokupnom međunarodnom zajednicom i uhvaćeni u neiskrenim namjerama, DPS manipulatori pokušavaju da političkom kuknjavom optuže druge za ono što sami rade. Ovoliki stepen političke dezorijentacije i gubljenja kompasa nije viđen još od poraza u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama i Tuzima. Očito da je računica Mila Đukanovića da će „progurati“ jedne iste izborne uslove samo sa novom fasadom, pomršena i da je zamišljeni rezultat sada potpuno anuliran", navode Demokrate.

Ističu da nikakvih dogovora i pregovora "sa onima koji kradu nije bilo, niti će biti, jer bi to značio dogovor da se krade manje".

"Da umjesto 300 hiljada bb adresa imamo 100 hiljada, ili da umjesto trouglova na glasačkim listićima imamo kvadrate. Ako su vam do sada prolazili dogovori i pregovori oko boje fasada ili novog izgleda starih manipulacija, od sada to možete zaboraviti. Sa Demokratama nema pogađanja. Naša misija su pošteni, fer, slobodni i Evropski izbori u Crnoj Gori, a vaše ponašanje vodi kilometrima unazad. Ako se detaljnije analizira vaša politička pozicija, lako je zaključiti da je vas zapravo sramota priznati, da morate opet da dižete ruke za rješenja Demokrata. Isto onako kako ste ih podigli za Briselski plan, za nova pravila u Odboru i za radne odbore", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije pozivaju DPS da navedu "jednu jedinu opstrukciju" koju su Demokrate do sada učinile.

"Da li je opstrukcija to što smo ponudili 120 reformskih rješenja koji obezbijeđuju poštene izborne uslove? Ili je možda za vas opstrukcija to što smo predložili pravila za rad Odbora koji na prvoj sjednici nije imao nikakva pravila o radu? Da nije možda opstrukcija naš predlog da se izborni zakoni pripremaju u okviru radnih odbora, a ne individualnih partijskih radnih grupa? Mislite li da je opstrukcija to što tražimo da se odrede brojevi i nazivi ulica, da se ne koriste službeni automobili u kampanjama ili naše nastojanje da imamo nepristrasne organe za sprovođenje izbora? Šta je za vas opstrukcija? Ako smatrate da je opstrukcija zaustavljanje fantom birača, crnih fondova i prekrajanje izborne volje građana, onda priznajemo opstrukciju. Dakle, za one koji kradu, opstrukcija je svaki korak koji se suprostavlja toj krađi. Nije vam strano da izgovarate neistine, da blefirate, obmanjujete i naravno vrijeđate, prijetite i izgovarate riječi od kojih se stidi svaki normalni građanin Crne Gore. Šta vam znači gospodo iz DPS-a ovo, citat: “Vucajte se bagro plaćena, vucate se, vucate se smetovi, vucate se bagro, hajde g..., j... vas Risto“. Pitamo vas da li ovo podržavate? Ili vi želite izbornu utakmicu gdje će i dalje da važe krađe, ucjene, prevare, obmane i „vaspitne mjere“. E taj film gledati nećete. Ali ćete zato morati da odslušate časove demokratije, prihvatite rješenja Demokrata i tako prevaspitani pognute glave izađete na poštenu izbornu utakmicu. Onda ćemo da vidimo gospodo, koliko zaista vrijedite i kako vas građani ocjenjuju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: