Članske karte vratilo 53 funkcionera i članova SNP Bijelo Polje

Među potpisnicima su, kako je rečeno "Vijestima", nekadašnja poslanica Nataša Vuković, doskorašnji potpredsjednik mladih SNP Bijelo Polje i nekadašnji član Glavnog odbora Ivan Furtula, te aktuelni član GO i predsjednik Mladih SNP u tom gradu Danilo Cvijović...
12512 pregleda 14 komentar(a)
Nataša Vuković
Nataša Vuković
Ažurirano: 28.11.2019. 14:31h

Više od 50 bjelopoljskih funkcionera Socijalističke narodne partije SNP vratilo je danas članske karte, saznaju "Vijesti".

"Zbog vjere u istinu, solidarnost i pravdu i ne želeći da na bilo koji način učestvujemo u poništenju svega onoga čime smo se ponosili pripadajući Socijalističkoj narodnoj partiji – vraćamo članske karte i zahtijevamo da nas izbrišete iz evidencije članstva SNP", poručili su oni u pismu predsjedniku partije Vladanu Jokoviću.

Među potpisnicima su, kako je rečeno "Vijestima", nekadašnja poslanica Nataša Vuković, doskorašnji potpredsjednik mladih SNP Bijelo Polje i nekadašnji član Glavnog odbora Ivan Furtula, te aktuelni član GO i predsjednik Mladih SNP u tom gradu Danilo Cvijović,...

Furtula
Furtula

"Iza nas su godine nesebičnog žrtvovanja za SNP i zato ne možemo ostati nijemi na urušavanje temeljnih principa i vrijednosti na kojima je osnovana partija. Duboko vjerujemo da privatizacija partije, vanstatutarno djelovanje i prevare ne treba da budu lična karta SNP-a. Od zadnjeg Kongresa, djelovanje SNP se pretvorilo u sve ono protiv čega smo se decenijama borili. SNP koji svoje članove dijeli na podobne i nepodobne ne može da mijenja Crnu Goru na bolje. SNP koji žigoše i jezikom uvreda govori o onima koji su bili simbol naše partije ne može biti naša kuća. SNP koji okreće leđa osnivačima partije ne može da ima budućnost. Kao što se borimo protiv privatizacije Crne Gore od uskog broja ljudi, tako isto ne možemo pristati na privatizaciju SNP-a od onih kojima su lični interesi jedina vodilja u politici", poručili su oni. Smatraju i da je rezultat takve politike "ulazak u koaliciju Ključ, protiv koje je gotovo plebiscitarno bio čitav tadašnji Izvršni odbor u Bijelom Polju, ali je tadašnji i sadašnji predsjednik OO Bijelo Polje bezbrižno glasao na Glavnom odboru za koaliciju , da bi bio podoban rukovodstvu u Podgorici, a ne bazi u Bijelom Polju".

"Ispravnost politike rukovodstva partije i njihovih pulena u Bijelom Polju najbolje je pokazana na zadnjim lokalnim izborima kada je Jokovićeva verzija SNP-a sastavljenog od podobnih, dovela do pada sa sedam na dva odbornička mandata što je istorijski minimum. I ta dva mandata bila su rezervisana su shodno politici „podmlađivanja“ bila rezervisana za one „nezamjenjive“- višedecenijske odbornike. SNP se pretvorio u svoju suprotnost – fingirane sjednice opštinskih i glavnog odbora, nestatutarne odluke, zaobilaženje mišljenja članstva, progon neistomišljenika, čime se partija začaurila i postala vlasništvo par ljudi vođenih gramzivim ambicijama i ličnim interesima", ocijenili su potpisnici pisma, koji su i vratili članske karte partiji. "Da stvar bude još gora upravo je predsjednik partije Vladimir Joković imao dva izborna obećanja – jedinstvo SNP-a i podmlađivanje stranke. „Jedinstvo“ partije se ne obezbjeđuje forsiranjem jednoumlja i protjerivanjem svih onih koji neće da bespogovorno i poslušno prate politiku koja sve više liči na ono protiv čega smo se borili svih ovih godina. Iskrenost obećanja o ostvarivanju „jedinstva“ dokazane je brzopoteznim raspuštanjem članstva- tj svih opštnskih odbora u Crnoj Gori, pod obrazloženjem da su nelegitimni jer im je istekao mandat, ali su tako „nelegitimni“ bili legitimni da Jokoviću završe posao na Kongresu „Podmlađivanje“ se najbolje vidi u Bijelom Polju gdje SNP vode oni koji su u odborničkim klupama skoro 30 godina.Nama je SNP bio druga kuća, prolazili smo golgotu, dijelili i dobro i zlo, ali je danas od tog SNP ostalo samo ime. Zato nama tu više nije mjesto", zaključuje se u pismu koje potpisuje 53 člana i dio visokih funkcionera SNP u Bjelom Polju.

Bonus video: