URA: Radonjić nema grama javne odgovornosti, rotiraju ga poslodavci iz DPS-a

„Radonjić je ovim riječima naslikao svoj politički portret klasičnog DPS funkcionera"
1489 pregleda 1 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Ocjena Sretena Radonjića, direktora Agencije za sprječavanje korupcije, da su mu rezultati u toku dosadašnjeg manadata sjajni predstavlja nemanje grama javne odgovornosti prema građanima koji ga sve vrijeme plaćaju da se tobože bori protiv korupcije, ocijenili su danas iz Građanskog pokreta URA.

„Radonjić je ovim riječima naslikao svoj politički portret klasičnog DPS funkcionera, koji nema nikakve odgovornosti za katastrofalne rezultate institucije kojom rukovodi. I takvi rezultati pritom nijesu ocjene domaće javnosti već ocjene sa međunarodnih adresa koje u svakom novom izvještaju podcrtavaju loše učinke rada ASK-a i nikakvo napredovanje u poglavljima 23 i 24 a posebno u korupciji“, ističu oni.

Kažu i da je Radonjića na mjesto direktora ASK-a isključivo preporučila rođačka pripadnost premijeru Dušku Markoviću.

„Kao što će ga vjerovatno preporučiti za novo mjestu u Agenciji za zaštitu ličnih podataka na šta pledira. I to ne svojom voljom, nego pod pritiskom svojih poslodavaca i miljenika iz demokratske partije socijalista koji bi da ga rotacijom sklone sa mjesta direktora ASK-a a sve pod pritiskom međunarodne zajednice“, zaključuju u URI.

Bonus video: