Sjednica SO u Budvi punih 10 minuta tekla bez kvoruma

U prethodnih tri i po sata sjednica je više puta prekidana, nakon oštrih sukoba unutar vladajuće koalcije, koji su počeli prvo prilikom povlačenja odluke o gradnji žičare, da bi kulminirala
3886 pregleda 7 komentar(a)
Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.12.2019. 13:56h

Sjednica loklanog parlamenta održava se u Budvi, iako u sali nije bilo neophodnih 17 odbornika.

Odbornici DPS su prvobitno napustili zasijedanje, jer u sali nije bilo dovoljno odbornika vladajuće koalcije. Iako je u skupštinskoj sali bilo 16 odbornika , te nije bilo kvoruma, šef parlamenta Krsto Radović nije prekinuo zasijedanje.

Odbornici DPS , kako je kazala Snežana Kuč, neće da održi kvorum. Nakon 10 minuta u salu je ušao nezavinisni odbornik Goran Pejović i odbornik Demokrata Milo Duletić, čime je bilo dovoljno odbornika.

U prethodnih tri i po sata sjednica je više puta prekidana, nakon oštrih sukoba unutar vladajuće koalcije, koji su počeli prvo prilikom povlačenja odluke o gradnji žičare, da bi kulminirala.

Sjednica nesmetano teče i privodi se kraju, usvajenje odluka. Ovo je maratonsko zasijedanje, jer punih pet mjeseci, od početka jula, vladajuća koalcija nije u stanju da sjednicu dovede do kraja, pošto se zbog brojnih odluka koje su na njenom dnevnom redu došlo do sukoba DF i ostatka koalcije.

U salu su se u međuvremeno vratili odbornici SD i DPS, a u njihovom odsustvu su usvajane odluke.

Bonus video: