URA: Marković u Madridu govorio neistine o zaštiti životne sredine

Jokić kaže da sa inostranih adresa nijesu slijepi i da to potvrđuje najnoviji izvještaj iz Brisela
1303 pregleda 3 komentar(a)
Jokić, Foto: URA
Jokić, Foto: URA

Jučerašnja izjava premijera Duška Markovića u Madridu na samitu Ujedinjenih nacija o promjeni klime o tome kako njegova Vlada posvećeno radi na zaštiti životne sredine, kvalitetu ekosistema, zaštiti biljnih i životinjskih vrsta, racionalno upravlja prirodnim resursima predstavlja potpunu neistinu upakovanu za međunarodne okvire, saopštila je danas Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

Ona naglašava da je u Crnoj Gori, od sjevera do juga, na snazi devastacija prirodnih resursa, što pokazuju gerilske borbe građana gotovo svakog mjeseca na novim mjestima gdje je naum Vlade da trajno uništi i ekosistem i prostor.

“Dakle, treba li pomenuti Sinjajevinu, Taru, male hidroelektrane, Crno jezero, nacionalne parkove, bušenje Jadrana, uništavanje posljednjih zelenih oaza na obali a sve sa ciljem stvaranja profita koji bi išao u džepove vladinih tajkuna i njihovih najbližih kumova, rođaka, sinova, kćeri i ostale rodbine. Još jednom se pred inostranom javnošću žele zamaskirati problemi i Crna Gora na čelu sa DPS-om predstaviti kao sigurna luka na svim poljima. A na svu sreću, mnogi znaju da nije tako”, ističe Jokić.

Ona kaže da sa inostranih adresa nijesu slijepi i da to potvrđuje najnoviji izvještaj iz Brisela koji ukazuje na alarmantno stanje u gazdovanju prirodnim resursima, tj. očajan napredak u poglavlju 27.

“URA je svojim kontaktima sa prijateljskim zelenim strankama Evrope ukazala na potrebu Vlade da inostranoj javnosti stanje u ovoj oblasti prezentuje kao med i mlijeko. Zbog toga uporno radimo na ukazivanju problema u zaštiti životne sredine sa ciljem i istinskog rješavanja tih problema a ne guranja pod tepih i uništavanja budućnosti ove zemlje”, ističe Jokić.

Ona dodaje da će URA u tome nastaviti i da neće dozvoliti da se životna sredina u Crnoj Gori devastira a da se to u međunarodnim krugovima predstavlja kao uspjeh i dobar potez Vlade.

Bonus video: