Knežević: Stanković putovao samo na Kopaonik, tužiteljka za dnevnice podigla 35.000 eura

"Tužilaštvo u Crnoj Gori ne postoji imajući u vidu šta su oni uradili u Crnoj Gori po pitanju optužnica"
8372 pregleda 12 komentar(a)
Knežević na konferenciji za novinare, Foto: Luka Zeković
Knežević na konferenciji za novinare, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2019. 15:45h

Napad Zorana Bećirovića na glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića je dokaz da je zvanično počeo sukob na relaciji predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica - Milivoje Katnić.

To je kazao poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

On je predstavio dokument u kojem je navedeno gdje su sve tužioci putovali, te koliko su dnevnica podigli.

"Demokratski front je tražio podatke tragom izjave ministra pravde Zorana Pažina da su tužioci i tužilaštvo imali katastrofalne rezultate nesrazmjerno putovanjima na egzotične destinacije koje su realizovali od 2016. do 2019. godine. Dobili smo dokumentovano gdje su sve tužioci putovali, iznos dnevnica bez avio karata i smještaja".

Knežević je kazao da su službenici osovnog državnog tužilaštva najviše putovali u Strazbur - 64 puta. Takođe je naveo da su tužioci, između ostalog, u Sarajevo putovali 37, Beograd 34, Hag 22, Skoplje 20, Zagreb 17, Beč 19, u Tiranu, Budumpeštu i Bukurešt 12 puta, Ljubljanu 10, London 7, a u Pariz, Kijev, Minhen, Lisabon, Prag i Dubrovnik četiri puta

"Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković bio je samo na Kopaoniku 2016, 2017. i 2018. Za razliku od njega Katnić je putovao u London, Beograd, Berlin, Rim, Kijev, Majami, Vašington, Brisel, Pariz... Tužilac Saša Čađenović putovao je u Skoplje, Sarajevo, Berlin, Majami, London, Rim, Vašington, Zagreb...

Kazao je i da je tužiteljka Lidija Vukčević putovala u Sarajevo, Hag, Kijev, Prištinu, Solun, Ženevu, Tiranu, Zagreb, Majami, Teslić...

"Zamislite kakav je šok kada iz Majamija doletite u Teslić. Nije ni čudo kada pobrkate i ne vidite kako Slavoljub Stijepović uzima 100.000 eura od Duška Kneževića".

Knežević je naveo da je u putovanjima prednjačila tužiteljka Ana Bošković.

"Ona je šampion i ona je na ime dnevnica podigla 35.000 eura za bolji rad tužilaštva od poreskih obveznika. Putovala je u Sarajevo, Beč Strazbur, Ženevu, Alikante, Beograd, Majami, Hag, Baku, Buenos Ajres, Barselonu".

Polanik DF-a je naveo i da "nije ni čudo što naše tužilaštvo doživljava najgore dane od svog postojanja"

"Tužilaštvo u Crnoj Gori ne postoji imajući u vidu šta su oni uradili u Crnoj Gori po pitanju optužnica", naveo je Knežević.

Bonus video: