"Odupri se": Osmi kongres DPS najavio raspad i nestanak Crne Gore...

"Slobodni građani organizuju svoj prvi kongres. Kao delegati pozivaju se sve žrtve svih kongresa DPS-a kojima je dosta terora depeesovske vlasti, sile i nepravde, kriminala i korupcije, ponižavanja nastavnika, ljekara, novinara, studenata, penzionera i svih drugih, pljačkanja državne imovine, otimanja rijeka i planina", istakli su iz pokreta "Odupri se"
9038 pregleda 16 komentar(a)
Pokret "Odupri se" organizovaće protest u subotu u 18 sati, ispred Skupštine Crne Gore, Foto: "Odupri se"
Pokret "Odupri se" organizovaće protest u subotu u 18 sati, ispred Skupštine Crne Gore, Foto: "Odupri se"

Osmi kongres Demokratske partije socijalista (DPS) najavio je raspad i nestanak Crne Gore, tačno onako kako je prije 32 godine Osma sjednica najavila raspad i nestanak velike Jugoslavije, saopšteno je danas iz pokreta "Odupri se".

Pokret "Odupri se" organizovaće protest u subotu 7. decembra u 18 sati, ispred Skupštine Crne Gore

"Slobodni građani organizuju svoj prvi kongres. Kao delegati pozivaju se sve žrtve svih kongresa DPS-a kojima je dosta terora depeesovske vlasti, sile i nepravde, kriminala i korupcije, ponižavanja nastavnika, ljekara, novinara, studenata, penzionera i svih drugih, pljačkanja državne imovine, otimanja rijeka i planina", istakli su iz pokreta "Odupri se".

U saopštenju se dodaje da potpuno nezainteresovan za sadašnjost i budućnost građana u čije ime upravlja, depeesovski režim našoj djeci umjesto besplatnog školovanja nudi crkvu, umjesto zaposlenja ‒ argatovanje u inostranstvu, umjesto liječenja o trošku države ‒ prosjačenje i SMS poruke.

"Gradskoj omladini umjesto kulture i zabave nudi drogu i kriminal, a seoskoj umjesto izgradnje puteva, vodovoda i dalekovoda otima rijeke zbog elektrana i planine zbog vojnih baza.Naredne godine DPS će organizovati još jedne lažne izbore, ne prihvata Vladu građanskog jedinstva, a bez nje izlazak na glasanje nema nikakve svrhe", kazali su iz pokreta "Odupri se".

Oni navode da pošteni izbori nijesu mogući sa ovakvom izvršnom, sudskom i zakonodavnom vlašću.

"Zato pozivamo sve slobodne građane da sad mi njima poručimo ono što su oni poručili bivšoj vlasti prije trideset godina: Imamo dovoljno znanja, hrabrosti i pameti, potrebno je samo da vi odete! Kongres slobodnih građana počinje u subotu u 18 sati ispred Skupštine Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik DPS Milo Đukanović reizabran je na tu poziciju 30. novembra na Osmom Kongresu DPS, dok je za potpredsjednika DPS izabran aktuelni premijer Duško Marković.

Bonus video: