SNP poručio vlasti: Oteto je prokleto, kad krenete u priču oko crkve, nevolja se sprema

"Valjda su svjesni da se protiv svog naroda ne može, da to nikome nije pošlo za rukom i uvijek mu se o glavu obilo"
738 pregleda 2 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora biti prerađen, dorađen i prilagođen svakoj vjeri, saopšteno je danas, poručila je danas Socijalistička narodna partije (SNP) Crne Gore obraćajući se crnogorskoj vlasti.

Vlada Crne Gore utvrdila je juče inovirani tekst Predloga Zakona o slobodi vejroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

"I još nešto, oteto je prokleto, ako su zaboravili. Neka se ne petljaju u nešto što im ni po kom osnovu ne pripada", navodi se u saopštenju SNP.

Iz te partije su kazali da su navikli da vlastodršci u Crnoj Gori, kad god nemaju opravdanja za lošu ekonomsku politiku kojom su građane doveli gotovo do ruba siromaštva, pokrenu priču oko crkve i crkvenih pitanja, crkvene imovine i ostalog.

"A kad krenu u priču oko crkve, znamo da se neka nevolja sprema. Ovoga puta su zagazili najdublje do sada i to zaista ne sluti na dobro, ali i sa ove druge, narodne strane. Valjda su svjesni da se protiv svog naroda ne može, da to nikome nije pošlo za rukom i uvijek mu se o glavu obilo. SNP će kao jedna od najstarijih na ovdašnjoj političkoj sceni, upozorava gospodu iz vlasti da ono što su namjerili činiti sa najstarijom i najuticajnijom institucijom u državi – Crkvom, nije dobro jer izaziva još jače podjele u već podijeljenom društvu", kazali su iz SNP.

Poručili su da svaka anketa, pa i ona koju vlast sama naruči i po kojoj imaju najviši procenat glasova, govori da najviše povjerenja građani imaju u Mitropoliju crnogorsko-primorsku i mitropolita Amfilohija.

"Podsjetićemo ih i na istoriju koju su svi učili iz istih knjiga u ona davna vremena, da je crkva uvijek bila odvojena od države ali da joj se znalo mjesto i bila je poštovana i cijenjena, čak i u vrijeme komunizma. SNP kao građanska partija, poštuje volju naroda koji najviše povjerenja i poštovanja ima prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Njegoševska Crna Gora, zaloga je za budućnost novim generacijama a poštovanje vjere i tradicije nešto što ne smije prestati", rekli su iz SNP.

Bonus video: